Si të ktheni një zyrë në një qendër frymëzimi

Agjencitë krijuese shpesh janë të mbushura me postera të reklamave të suksesshme. Kompanitë e marketingut dekorojnë muret e tyre me veprat e fundit të artit. Edhe firmat e softuerëve vendosin piktura moderniste në lobet e tyre dhe sallat e bordeve.

Prania e këtyre veprave të artit supozohet se bën më shumë sesa dekorimin e një hapësirë ​​pune. Duhet gjithashtu të frymëzojë. Punëtorët krijues duhet të shohin reklamat dhe fushatat e marketingut të krijuara në të kaluarën dhe të ndjehen të frymëzuar për të ndërtuar fushata po aq inovative dhe efektive. Koduesit duhet të ndjehen të motivuar për të prodhuar zgjidhje krijuese dhe veçori të reja novatore. Por a ndihen ata? Dhe nëse po, çfarë lloj arti ka të ngjarë të frymëzojë këtë krijimtari?

Një grup studiuesish në Universitetin Kombëtar Chengchi të Tajvanit dhe Universitetin Kombëtar të Shkencës dhe Teknologjisë në Tajvan zhvilluan një studim. Ajo që ata zbuluan mund t’ju ndihmojë të zgjidhni mjetet e duhura të frymëzimit për zyrën tuaj krijuese.

Skimmers:

Përgatitja: Studiuesit rekrutuan 180 studentë dhe i ndanë në pesë grupe. Një grup veproi si grup kontrolli; anëtarët e tij thjesht vështruan një foto të një produkti krijues (të tillë si një USB e ngulitur në një tapë shishe vere) për 15 sekonda. Katër grupet e tjera morën udhëzime specifike ndërsa shikonin fotot: një grup i kushtoi vëmendje estetikës së objektit; një tjetër e lidhi imazhin me përvojat e tyre të jetës; një grup i tretë mendoi për funksionet specifike të objektit dhe një grup i katërt përputhi me imazhin momente domethënëse të jetës. Studiuesit më pas testuan krijimtarinë e vullnetarëve.

Rezultatet: Të gjitha grupet përmirësuan krijimtarinë e tyre pasi panë imazhet. Përmirësimet më të mëdha ndodhën në grupet që menduan për funksionet e artikullit në imazh dhe që e lidhën artikullin me momentet më të rëndësishme në jetën e tyre.

Mësimi: Ekspozimi ndaj krijimtarisë frymëzon më shumë krijimtari. Por kjo krijimtari rritet më së shumti kur kuptojmë se si funksionon ajo që po shohim dhe pse ka rëndësi për ne.

Zgjidhni artin e duhur dhe kuptojeni atë

Një zyrë që vendos art në mure, qofshin piktura nga artistë të njohur ose postera nga fushatat e mëparshme, shpesh mendon së pari për dekorimin. “Kjo duket bukur; ai poster doli veçanërisht mirë.” Ne i shohim por nuk mendojmë për to.

Por frymëzimi krijues vjen nga mendimet që ndjekin ndërveprimin tonë me punën krijuese.

Studiuesit sugjeruan se leximi i përshkrimeve të shkurtra për mënyrën se si funksionon një produkt krijues dhe se si ai lidhet me momente të rëndësishme të jetës do të përmirësonte kreativitetin. “Me fjalë të tjera”, thonë ata, “shtimi i narrativave në lidhje me produktin kontribuon në shoqërimet dhe aktivizimin e kujtesës dhe emocioneve të punës, gjë që ndihmon në gjenerimin e ideve krijuese”

Pra, kur zgjedhni artin që do të zbukurojë zyrën tuaj, mos zgjidhni vetëm dekore që duken bukur. Zgjidhni artikuj që janë kuptimplotë dhe që janë të ndërtuara në teknika specifike krijuese.

Sigurohuni që të gjithë ata që e shohin këtë art të kuptojnë se si funksionon dhe çfarë do të thotë për ta. Ju madje mund të shtoni një etiketë, si në një muze, që shpjegon se si artikulli krijon efektet e tij dhe që fton shikuesit të lidhin veprën me momente të rëndësishme në jetën e tyre.

Është ai kombinim i teknikës dhe emocionit që do të prodhojë frymëzim krijues.

Artikulli paraprakSi (nuk) duhet nisur një email?
Artikulli tjetërPanteoni i Berlinit “House of One”