Shifër rekorde e inflacionit në Eurozonë

Shifra, mbi parashikimet e tregut prej 4.4 për qind, u rrit nga 5 për qind në dhjetor të vitit 2021, thuhet në vlerësimin e agjencisë së statistikave të Bashkimit Evropian.

Inflacioni vjetor në Eurozonë arriti rekord të ri prej 5.1 për qind në janar, sipas vlerësimit preliminar të të dhënave nga Eurostat.

Shifra, mbi parashikimet e tregut prej 4.4 për qind, u rrit nga 5 për qind në dhjetor të vitit 2021, thuhet në vlerësimin e agjencisë së statistikave të Bashkimit Evropian.

Energjia parashikohet të ketë shkallën më të lartë vjetore muajin e kaluar me 28.6 për qind, nga 25.9 për qind një muaj më parë.

Më pas vijnë ushqimet, alkooli dhe duhani me 3.6 për qind inflacion në janar, shërbimet me 2.4 për qind dhe mallrat industriale joenergjetike me 2.3 për qind./Anadolu Agency/

Artikulli paraprakA keni dëgjuar për 12 elementet kryesore të ekonomiksit?
Artikulli tjetërPse pushimet ju bëjnë më të mirë në punë?!