Sa i kanë pagat vjetore ministrat?

Ministri i Forcës së Sigurisë së Kosovës, Agim Çeku, del të jetë ministri më i paguar në kabinetin qeveritar të kryeministrit Hashim Thaçi, ndërsa ministri Ferid Agani e ka pagën më të ulët. 

 Ministri Çeku në formularët e Agjencisë Kundër Korrupsionit (AKK) ka deklaruar se paga vjetore e tij si ministër është 16 mijë e 200 euro. Po ashtu, ai ka deklaruar se përveç pagës merr edhe dy pensione një nga Ministria e Punës në Kosovë si pension i TMK-së dhe një tjetër nga Ministria e Mbrojtjes së Kroacisë.

Në anën tjetër, zyrtarë të Ministrisë së Financave thonë se pagat e ministrave kryesisht janë të njëjta, përveç pagës së Ministrisë të Forcës së Sigurisë, e cila sipas tyre është pak më e madhe se e ministrave tjerë. “Pagat janë të njëjta thuajse përveç ministrit Agim Çeku, i cili ka pagë më të madhe”, tha zëvendësministri i Financave Ramadan Avdiu.

Pagat vjetore të ministrave

Agim Çeku 16,200 euro

Bedri Hamza 15,246 euro

Vlora Çitaku 15,246 euro

Dardan Gashi 15,240 euro

Enver Hoxhaj 15,240 euro

Fehmi Mujota 15,000 euro

Nenad Rashiq 14,820 euro

Sllobodan Petroviq 14,181 euro

Mahir Yagcilar 14,597 euro

Hajredin Kuçi 14,196 euro

Besim Beqaj 13,680 euro

Ibrahim Makolli 13,301 euro

Mimoza Kusari 13,301 euro

Memli Krasniqi 13,300 euro

Bajram Rexhepi 13,000 euro

Blerand Stavileci 13,296 euro

Ramë Buja 12,960 euro

Radoica Tomiç 13,296 euro

Ferid Agani 12,866 euro /Zëri/kohaislame

Artikulli paraprak“Milionerët” ilegalë
Artikulli tjetërEVROPA NDALON PËRDORIMIN E LLAMBAVE TË ZAKONSHME