Rezervat e Bankës Qendrore Turke në nëntor rriten në 122.4 miliard dollarë

Rezerat e Bankës Qendrore Turke muajin e kaluar arritën në 122.4 miliardë dollarë, duke u rritur me 7,8 për qind në baza mujore.

Banka njoftoi se rezervat e saj në valutë të huaj në muajin nëntor u rritën për 7,2 për qind duke arritur në 72 miliardë dollarë në baza mujore.

Gjatë së njëjtës periudhë gjithashtu edhe rezervat e arit shënuan rritje me 10,1 për qind duke arritur në 43 miliardë dollarë.

Në muajin nëntor të vitit 2021, rezervat zyrtare ishin 125.58 miliardë dollarë./anadoluagency/

Artikulli paraprakSi shfaqet stresi kronik i punës dhe si të përpiqeni ta menaxhoni atë
Artikulli tjetërUlet ndjeshëm çmimi i rrymës në tregun ndërkombëtar, Kosova më e relaksuar