Respekt – Në Turqi karta e ndihmave për mysafirët sirianë do të tejkalojë 1 milionë

Kryetarja e Zyrës së Ndihmave Njerëzore të Komisionit të Bashkimit Evropian për Turqinë (ECHO), Jane Lewis, u shpreh në lidhje me programin financiar “Kızılay Kart” që sigurohet nga Unioni për të strehuarit sirianë që jetojnë jashtë kampeve në Turqi.

Kryetarja e Zyrës së Ndihmave Njerëzore të Komisionit të Bashkimit Evropian për Turqinë (ECHO), Jane Lewis, u shpreh në lidhje me programin financiar “Kızılay Kart” që sigurohet nga Unioni për të strehuarit sirianë që jetojnë jashtë kampeve në Turqi.

“Deri më tani nga ky program përfitojnë mbi 850 mijë persona. Kemi si objektivë që në muajt në vijim kjo shifër të tejkalojë 1 milionë persona” tha Lewis.

Ajo bëri të ditur se programi në fjalë do të mbushi vitin në 1 shtator dhe përfshirja e 850 mijë personave në “Kızılay Kart” që siguron ndihmë në lira turke për këta persona është një pikë kthesë.

Ajo tha se ndihma për person për çdo pjesëtar të familjes, nga 100 lira u rrit në 120 lira dhe në këtë mënyrë ndihmojnë më shumë të strehuarit sirianë, u shpreh kryetarja e ECHO.

Artikulli paraprakKy është mesazhi më unik i dërguar nga biznesmenët musliman – VIDEO
Artikulli tjetërEksportet e Turqisë në korrik mbi 12 miliardë dollarë