Për katër ditë shiten rreth 7 tonë dredhëza

Panairi “Dredhëza 2012” i mbajtur në Sheshin e Prishtinës, është treguar i suksesshëm pasi që kultivuesit e kësaj kulture bujqësorë për katër ditë sa ka zgjatur ky panairi kanë shitur 6.7 tonë dredhëza në vlerë prej 13.535 euro.

Sipas të dhënëve të Ministrisë së Bujqësisë Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR), në gjithë territorin e Kosovës me dredhëz janë të mbjella 153 hektarë, për deri sa vitin e kaluar kanë qenë 138 hektarë.

Më 2011, kjo ministri përmes granteve investive ka përkrahur 40 fermerë, në vlerë prej 72 mijë euro.

Në panairin “Dredhëza 2012” kanë marrë pjesë 15 kultivues të dredhëzës./tribunashqiptare/kohaislame

Artikulli paraprakIndia po ndërton urën më të lartë hekurudhore në botë
Artikulli tjetërPër bletarët jepen 352,190 euro