Numri i udhëtimeve turistike në botë për herë të parë rezultoi më shumë se një miliard

Vitin e kaluar numri i turistëve që kanë kryer udhëtime jashtë vendit për herë të parë në botë rezultoi më shumë se një miliard njerëz. Këto të dhëna përmbahen në raportin vjetor të Organizatës Botërore të Turizmit, të botuar ditën e martë. Sipas të dhënave të kësaj organizate, numri i atyre që udhëtuan jashtë vendit vitin e kaluar u rrit me 4% në krahasim me vitin 2011.

Sipas parashikimeve të organizatës, rritjen më të madhe të fluksit të turistëve në vitet e ardhshme do ta demonstrojnë vendet e Azisë dhe rajoneve të Oqeanit Paqësor, Afrikës, Amerikës dhe Evropës. Në të njëjtën kohë vendet e Lindjes së Mesme, që po përjetojnë aktualisht konflikte të brendshme, ka shumë mundësi të përballen me stagnim ose rënie të fluksit turistik.

Artikulli paraprakDhjetëra zyrtarë braktisën biznesin
Artikulli tjetërTkurret ekonomia amerikane