Dhjetëra zyrtarë braktisën biznesin

80 zyrtarë të lartë janë hetuar nga Agjencia Kundër Korrupsionit. Të gjithë zyrtarët që janë evidentuar nga AKK–ja në konflikt interesi, rezultojnë pronarë apo menaxherë të bizneseve të ndryshme private. Bëhet fjalë për drejtues të institucioneve publike, zyrtarë qeveritarë nga legjislativi apo nga niveli komunal, të cilët i kanë dhënë përparësi postit publik, duke lënë mënjanë bizneset private. Dy zyrtarë të lartë deri më tani i kanë kontestuar vendimet e dhëna nga AKK–ja, duke pretenduar se nuk janë në konflikt interesi.
Përmes kontrollit të drejtpërdrejtë të deklarimit të pasurive, Agjencia Kundër Korrupsionit ka nisur hetimet administrative për disa raste të dyshuara si konflikt interesi. Siç raporton gazetar Kosova Sot, protagonistët e këtyre hetimeve janë zyrtarë të lartë të nivelit qendror dhe atij vendor.

Nga kontrollet e ushtruara nga AKK–ja në institucionet publike, janë evidentuar dhe trajtuar 80 raste përgjatë vitit 2012, prej të cilave, 78 janë parandaluar, ndërsa dy të tjera kanë përfunduar në gjykatën kompetente. Të paktën këto janë të dhënat e publikuara deri më tani nga AKK–ja, raporton gazetar.

Pothuajse të gjithë zyrtarët që janë evidentuar nga AKK–ja në konflikt interesi, rezultojnë pronarë apo menaxherë të bizneseve të ndryshme private. Të paprekur nga kriza ekonomike dhe bazuar në deklarimet e pasurive, rezultojnë më së shumti drejtues të departamenteve apo të institucioneve të ndryshme shtetërore. Pas nuk mbeten edhe zyrtarë të Qeverisë, të cilët janë pajtuar me gjetjet e Agjencisë Kundër Korrupsionit, shkruan në numrin e sotëm gazeta Kosova Sot.

Artikulli paraprakJa si fitohen tenderët
Artikulli tjetërNumri i udhëtimeve turistike në botë për herë të parë rezultoi më shumë se një miliard