Një makinë elektrike që karikohet për 15 minuta – Nissan dhe NASA në krijim të teknologjisë për baterinë

Shpejtësia e karikimit ka qenë gjithmonë një pikë e dobët e automjeteve elektrike. Megjithatë, situata mund të ndryshojë së shpejti.

Nissan po planifikon një përparim, kompania dëshiron të krijojë bateri të lira dhe me kapacitet të lartë që do të ulin çmimin e automjeteve elektrike në nivelin e atyre me karburant. NASA do të ndihmojë japonezët me këtë.

Bateritë në gjendje të ngurtë janë një alternativë premtuese ndaj litium-jonit për shkak të densitetit të lartë të energjisë, kostos më të ulët dhe kohëve potencialisht shumë më të shkurtra të karikimit.

Nissan planifikon të bashkohet me NASA-n për të krijuar bateri të tilla për t’u përdorur në të gjithë linjën e tij të produkteve, nga sedanët deri tek kamionët e transportit.

Bateri EV me karikim 15 minuta

Prototipi i fabrikës së baterive në gjendje të ngurtë të Nissan do të vendoset në qendrën e saj kërkimore në Kanagawa, në jug të Tokios.

Këtu, inxhinierët dhe studiuesit e kompanisë do të punojnë për të vënë në funksion linjën e prodhimit deri në vitin 2024. Deri në vitin 2028, ata planifikojnë të sjellin në treg automjetin e parë elektrik me bateri të ngurtë.

Tani për tani, Nissan beson se bateritë e tij të karburantit të ngurtë do të kushtojnë 75 dollarë për kilovat-orë, por pas vitit 2028, kjo shifër duhet të bjerë në rreth 65 dollarë për kilovat-orë.

Sipas kompanisë, kjo duhet të çojë në faktin se automjetet elektrike do të kushtojnë pothuajse njësoj si ato me karburant.

Së bashku me ndërtimin e kësaj fabrike, Nissan gjithashtu planifikon të bashkojë forcat me NASA-n për të zhvilluar një arkitekturë të baterive në gjendje të ngurtë.

Partneriteti gjithashtu planifikon të përfshijë studiues në Universitetin e Kalifornisë, San Diego, për të zhvilluar një bateri rreth gjysmës së madhësisë së një baterie moderne të automjeteve elektrike që mund të karikohet plotësisht në vetëm 15 minuta. /Scan/

Artikulli paraprakMekka është një qytet që përqafon diversitetin kulturor dhe gjuhësor
Artikulli tjetërNjerëzit janë më produktivë kur janë më të lodhur