Në Kosovë, 44 për qind të papunë

Sipas rezultateve të regjistrimit të popullsisë dhe familjeve, në Kosovë 44 për qind e popullatës është e papunë.

Kjo e dhënë është nxjerrë nga totali i asaj që llogaritet si popullsi ekonomikisht aktive. 61 % e popullatës jeton në fshatra, që është larg nga përqindja mesatare e shteteve të BE-së nga viti 2010, e cila arrin në 20 %. Nga të dhënat e regjistrimit për përqindjen e të emigruarve në vendet e jashtme, të bëra nëpërmjet një formulari, i cili nuk ishte standard, del se ka emigruar 22 % e popullatës.

Një familje mesatare kosovare ka 5.85 persona, ndërsa në shtete të BE-së ky numër është ndjeshëm më e ulët dhe ka mesatare prej 2.4 personave.

Për dalim nga dekadat e shkuara, shkalla e lindjeve në dekadën e fundit është zvogëluar ndjeshëm. Por, prapëseprapë, Kosova mund të krenohet se ka gjysmën e popullatës më të re se sa 26 vjeçare, kurse në vende të Bashkimit Evropian kjo mesatare para dy vjetësh ishte 40 vjeç./koha/kohaislame

Artikulli paraprakRashiq pasuron kishën serbe me buxhetin e Kosovës
Artikulli tjetërBanka Islamike në Xheda premton ndihmë për financim të projekteve në Kosovë