Banka Islamike në Xheda premton ndihmë për financim të projekteve në Kosovë

Një delegacion ndërministror i Qeverisë së Republikës së Kosovës, i udhëhequr nga Ministri i Shëndetësisë, Ferid Agani, vizitoi Bankën Islamike për Zhvillim në Xhide, Mbretëria e Arabisë Saudite, me ç`rast zhvilloi bisedime përmbajtësore rreth mundësive të kësaj Banke për financimin e projekteve zhvillimore të Kosovës, veçmas në fushën e shëndetësisë, infrastrukturës dhe programeve humanitare.

MSH përmes një njoftimi lëshuar për media bën të ditur se është mbështetur pjesëmarrja në realizimin e projektit të Qendrës Emergjente Klinike Universitare, Projekti i ndërtimit të rrugës Prishtinë-Mitrovicë si dhe disa qasje konkrete humanitare. U dakordua që një delegacion i Bankës Islamike për Zhvillim, të vizitojë Kosovën në javën e parë të nëntorit, për tu njohur më afër me detajet e projekteve dhe marrjen e obligimeve konkrete për realizimin e tyre si dhe të hulumtohen mundësitë e zgjerimit të bashkëpunimit të Kosovës me këtë institucion të rëndësishëm financiar, për çka nga ana e Kosovës nevojat janë të mëdha ndërsa nga Banka Islamike për Zhvillim u tregua një gatishmëri e madhe për ndihmë. Pas bisedave intensive me nënkryetarët e Bankës, me drejtorë dhe ekspertë të departamenteve, delegacioni i Qeverisë së Republikës së Kosovës, u prit edhe nga Kryetari i Bankës Islamike për Zhvillim, Dr. Ahmad Mohamed Ali Al-Madani./kosovasot/kohaislame

Artikulli paraprakNë Kosovë, 44 për qind të papunë
Artikulli tjetërShqipëria me 55 multimilionerë, Maqedonia me 35