Miliarderi më i ri në botë aktualisht është një adoleshent në Gjermani

Lehmann, 18 vjeç, ka 3.3 miliardë dollarë pasuri, pasi trashëgoi aksione në zinxhirin e parafarmacive gjermane dm-drogerie markt nga babai i tij, Guenther Lehmann. Kjo bazohet në listën e miliarderëve që u publikua në 35 vjetorin e listës Forbes, e cila u publikua më 6 Prill.

 

Dm-drogerie markt, burimi i pasurisë së Lehmann, është zinxhiri kryesor i parafarmacive në Gjermani. Ajo u themelua në vitin 1974. Sipas faqes së internetit të kompanisë, ajo ka mbi 41,000 të punësuar në më shumë se 2,000 pika shitje në të gjithë Gjermaninë. Sipas Forbes, as Lehmann dhe as babai i tij nuk janë të përfshirë në mënyrë aktive në kompani dhe dihet pak për ta.

Vendi i II-të midis miliarderëve më të rinj në botë në 2021 mbahet nga 24-vjeçari Wang Zelong i Kinës, i cili vlen 1.5 miliardë dollarë. Vendet e III dhe IV-t mbahen nga motrat norvegjeze Alexandra dhe Katharina Andresen, të cilat janë përkatësisht 24 dhe 25 vjeç dhe secila me vlerë 1.4 miliardë dollarë. Motrat zotërojnë një pjesë të kompanisë së tyre familjare, Ferd, një firmë multimiliardere për investime.

Profili i ulët i miliarderit aktual më të ri në botë, i cili nuk ka prani të dukshme në ndonjë platformë të madhe shoqërore, qëndron në kontrast të plotë me titullarin e mëparshëm. Në edicionin e vitit 2020 të klasifikimit të miliarderëve të Forbes, titulli u mbajt nga manjati i modës Kylie Jenner. 23-vjeçarja Jenner ka dalë nga renditja e miliarderëve të Forbes 2021. Ajo u emërua miliarderi më i ri në botë I BËRË VETË në 2019 në moshën 21 vjeç.

 

Lista e Forbes mbledh gjithsej informacionin mbi njerëzit më të pasur në botë që përdorin çmimet e aksioneve dhe kurset e këmbimit që nga 5 Marsi dhe konsideron vetëm ata individë, vlerat neto të të cilëve janë më të larta se 1 miliard dollarë. Sipas listës, tani ka 2,755 miliarderë në botë, më shumë sesa ka qenë ndonjëherë më parë.

Edhe pas vitit pandemik të vitit 2020, miliarderët në botë janë gjithashtu më të pasur se sa kanë qenë ndonjëherë, megjithëse vlerësimet e fitimeve të tyre kolektive ndryshojnë. Për Forbes, pasuritë kolektive të miliarderëve në botë u rritën nga 8 trilionë dollarë në 13.1 trilionë dollarë. Ndërkohë, një raport nga Instituti për Studime të Politikave zbulon se miliarderët e botës shtuan 4 trilionë dollarë, shumë më pak sesa parashikimi i Forbes në pasurinë e tyre nga 18 Mars 2020, deri 18 Mars 2021.

Artikulli paraprakSektori i tregtisë elektronike të Turqisë sheh një rritje prej 66% mes pandemisë
Artikulli tjetërLinkedIn, 500 milionë profile te vjedhura janë në shitje