Menaxhimi i zinxhirit të furnizimit

Menaxhimi i zinxhirit të furnizimit i referohet marrjes së vendimeve në lidhje me projektimin, planifikimin dhe funksionimin e zinxhirit të furnizimit. Të gjitha këto veprime janë vendimtare për të bërë një kompani të ketë sukses ose të dështojë.

Administrimi i zinxhirit të furnizimit i referohet menaxhimit të këtij zinxhiri, duke qenë thelbësor për përfitimin e kompanisë.

Menaxhimi efikas i zinxhirit të furnizimit kërkon marrjen e vendimeve të mira. Prandaj, është e nevojshme të keni një sasi të madhe informacioni. Kjo, në mënyrë që kompania së pari të integrojë dhe koordinojë përbërësit dhe lëndët e para në mënyrën më të mirë të mundshme për të prodhuar mallrat dhe shërbimet që shet, të cilat duhet t’u shpërndahen në mënyrë efikase klientëve.

Pa dyshim, një administrim korrekt i zinxhirit të furnizimit mund të bëhet një element diferencues për një kompani. Mund të jetë gjithashtu një faktor përcaktues në zbatimin e strategjive tuaja të korporatës dhe marketingut. Përveç kësaj, ai kontribuon në funksionimin më të mirë të zinxhirit të furnizimit dhe ndihmon për të pasur një nivel më të mirë përfitimi./definebusinessterms/

Artikulli paraprakA lejohet të punohet në bankë në sektorin e IT-së?
Artikulli tjetërAnalizë e bankave të Kosovës dhe performimit të tyre