Medreseja e femrave në Blackburn është emëruar si shkolla e mesme më e mirë në Angli

Shkolla e Mesme Islame për Vajza në Blackburn është votuar si shkolla e mesme më e mirë në Angli sipas matjeve të GCSE të kryera nga qeveria. Financial Times ka shkruar gjithashtu për këtë arritje të mrekullueshme.

Shkolla e Mesme e Tauheedul Islam Girls, e cila është pjesë e Fondacionit Star Akademi, me 120 studentë, arriti arritjen më të mirë studentore nga të gjitha shkollat e mesme në Angli. Në një studim të quajtur Progresi 8, i cili mat përparimin më të madh nga përfundimi i shkollës fillore deri në fund të shkollës së mesme, TIGHS fitoi vendin e parë me një notë prej 2.16 mbi mesataren, e ndjekur nga Shkolla Eden Boys në Birmingham me rezultatin 1.69, e ndjekur nga Eden Girls ‘Shkolla Coventry me rezultatin 1.61.

Se për çfarë lloj suksesi bëhet fjalë tregon më së miri sondazhi i cili është realizuar në 6274 shkolla të mesme.

Hamid Patel, drejtor ekzekutiv i Fondacionit Star Akademi tha: “Kjo është një shkollë e veçantë, veçanërisht për shkak të etikës së punës dhe sensit të komunitetit të treguar nga mësuesit, stafi mbështetës dhe gratë e reja të mrekullueshme që studiojnë atje. Ne jemi veçanërisht krenarë që këto vajza vijnë nga vende me prejardhje të varfër ose vajza që janë torturuar në shkollë fillore dhe tani kanë përparuar kaq shumë.

Artikulli paraprakPsikologjia e tiranisë: Miti i tiranit të drejtë
Artikulli tjetërATK vepron fuqishëm ndaj bizneseve që nuk paguajnë saktë detyrimet e tyre tatimore