Kraken, platforma e këmbimit të kriptove do të bëhet publike

Kraken, një ndër platformat më të famshme për këmbimin e kriptove do të bëhet publike dhe e lexueshme për të gjithë, për 10-12 muaj, sipas drejtorit ekzekutiv të saj. Ai tha për Bloomberg se po bëhen përgatitjet për tu bërë një kompani publike edhe pse nuk e ka treguar qëllimin pse.

“Ne kemi mision të prezantojmë kriptovalutën me botën”,-tha Jesee Powell, drejtori i Kraken. Kraken ka më shumë se 6 milion klientë në pothuajse 190 vende, duke e bërë atë shkëmbimin e katërt më të madh të kriptove në botë nga vëllimi i tregtisë sipas coinmarketcap.com. Rivali më i madh i Kraken, Coinbase  Inc. doli publik në fillim të këtij viti përmes një liste të drejtpërdrejtë, duke përmendur rritjen e të ardhurave në rritje.

Powell tha se Kraken ka parë më shumë regjistrime këtë vit sesa në çdo vit të mëparshëm dhe se dy muajt e parë tejkaluan të gjithë vitin 2020. Ndërsa vëllimi i tregtisë është ngadalësuar që nga shitja e Bitcoin në maj, ai fajësoi “tregtarët e lëkundur”, ose njerëzit e rinj në treg që tregtojnë bazuar në vrullin, për përkeqësimin e rrugës.

“Djemtë që mbajnë për një kohë të gjatë vazhdojnë të grumbullohen,” tha ai, duke cituar MicroStrategy Inc., e cila kohët e fundit lëshoi ​​bono për të financuar blerjet e Bitcoin. Powell mbetet optimist mbi Bitcoin, duke parashikuar që shenja do të arrijë një të lartë të re të të gjitha kohërave këtë vit.

“Unë kam thënë një Bitcoin, një Lambo deri në fund të vitit”, tha ai, duke iu referuar makinave sportive Lamborghini të njohura nga investitorët e kriptos. “Mund të jetë një Lambo me më pak opsione ose një motor më i vogël në këtë pikë, por unë mendoj se ne ende po shikojmë objektiva shumë të lartë të çmimeve.”

BLOOMBERG

Artikulli paraprakÇfarë duhet të hiqni nga CV-ja juaj
Artikulli tjetërKur duhet të mbërrini në një intervistë pune