Kosova fle mbi thëngjill, kompanitë e importojnë atë nga jashtë

Ligjvënësit e Kosovës janë alarmuar të premten kur kanë marrë vesh se gjiganti ekonomik “Ferronikeli” nuk e shfrytëzon thëngjillin vendës, por e importon atë nga shtetet e tjera. Ata e kanë cilësuar si “non sens” humbjen nga përfitimet e mundshme të shtetit nga kjo pasuri, vetëm për shkak të telasheve që ekzistojnë mes KEK-ut dhe shoqërisë aksionare “Kosova-thëngjill”.

“Është absurd që Kosova, e cila fle mbi thëngjill, të mos jetë në gjendje ta shesë thëngjillin, por kjo xehe të vijë nga shtete të tjera”, ka deklaruar Teuta Sahatçia e LDK-së, gjatë shqyrtimit të listës së rentave minerare.

Me të janë pajtuar edhe deputetët e shumicës parlamentare, duke e bërë përgjegjës drejtpërdrejt KEK-un për humbjet që shkaktohen si rezultat i importimit të linjitit nga vendet e tjera./koha/kohaislame

Artikulli paraprakDrejtori i “Apple” biznesmeni më i paguar në SHBA
Artikulli tjetërAnulohet tenderi për aerofotografimin e Kosovës