Kompanitë po përpiqen të mbajnë sekretet e tyre larg ChatGPT

Punëdhënësit po përpiqen të kuptojnë se si të përdorin ChatGPT në rrjedhat e tyre të punës pa rrezikuar sigurinë e sekreteve të tyre të korporatës, informacionit të klientit dhe pronës intelektuale, raporton Axios.com. Inxhinierët dhe programuesit në shumë industri kanë gjetur dobi të madhe në rafinimin e kodit ose kontrollimin e dyfishtë të punës së tyre duke e drejtuar atë përmes ChatGPT, megjithatë, nuk ka pasur shumë transparencë rreth mbledhjes së këtyre të dhënave, ku shkojnë ose si mund të përdoren potencialisht.
Gjithnjë e më shumë, punëdhënësit po shqetësohen për mënyrën se si punonjësit mund të përdorin ChatGPT në punë. Walmart dhe Amazon thuhet se kanë paralajmëruar punonjësit që të mos ndajnë informacione konfidenciale në chatbot. Një avokat i korporatës Amazon u tha punonjësve se kompania ka parë tashmë raste të përgjigjeve ChatGPT që janë të ngjashme me të dhënat e brendshme të Amazon, sipas Insider.

JPMorgan Chase & Co. dhe Verizon thuhet se kanë bllokuar aksesin e punonjësve në mjetin online.
Ndërkohë, OpenAI ndryshoi kushtet e shërbimit javën e kaluar, në mënyrë që modelet e tij të mos përdorin më inputet e përdoruesve si parazgjedhje për t’u trajnuar mes shqetësimeve në rritje për rreziqet e privatësisë.

Një sondazh i Fishbowl muajin e kaluar zbuloi se gati 70% e punonjësve që përdorin ChatGPT në punë nuk u kanë thënë shefave të tyre për këtë.

Udhëheqësit e biznesit do të duhet gjithashtu të vendosin kontrolle mbi çfarëdo veglash gjeneruese të AI që përfundojnë duke përdorur për t’i parandaluar ata të ndajnë të dhëna shumë të ndjeshme të korporatës me punonjësit që nuk janë të lejuar për t’i parë ato, tha për Axios Arvind Jain, CEO i kompanisë së kërkimit në vendin e punës Glean.
Ndërkohë, kompanitë nuk po planifikojnë të zhdukin plotësisht ChatGPT nga sistemet e tyre. Në vend të kësaj, disa kanë filluar të kërkojnë zgjidhje të personalizuara gjeneruese të AI që vijnë me më shumë kontrolle sesa ChatGPT.

Peter van der Putten, drejtor i laboratorit të AI në Pegasystems, i tha Axios se firma e tij po zhvillon disa veçori të reja pas kërkesës së konsumatorëve për mjete specifike gjeneruese të AI për t’i ndihmuar ata të krijojnë kopje reklamuese dhe në raste të tjera.

axios

Artikulli paraprakShenjat që tregojnë se financat tuaja nuk janë aq të këqija sa mendoni.
Artikulli tjetërGoogle Translate tani përkthen edhe tekstet nga fotografitë