Këshillë biznesi: merrni një rrezik në ditë

Është komode të ngjitesh në shkallët e karrierës pa e mbajtur kokën lart dhe pa punuar shumë. Megjithatë, dalja nga zona juaj e rehatisë mund të jetë çelësi për të zhbllokuar potencialin tuaj profesional.

Ky është mendimi i Sander van Nordende, CEO i Randstand – kompania e specializuar në burimet njerëzore. Ai beson se ky qëndrim e ka ndihmuar në vitet e para të jetës së tij profesionale.

“Një rrezik në ditë, kjo është ajo që kërkohet nga ju”, thotë Van Nordende.

Gjatë një prej angazhimeve të tij të para profesionale, atij iu kërkua të telefononte një klient që mezi e njihte. Gjithçka shkoi mirë dhe van Nordende organizoi një takim tjetër.

CEO thotë se kjo përvojë e ndihmoi shumë, duke i dhënë një perspektivë të re për të marrë rreziqe.

Gjëja më e keqe që mund të ndodhë është që ai të thotë “jo” dhe të mbyllë telefonin, shton ai. Prandaj, nuk do të ketë pasoja negative.

STUDENTET.MK

Artikulli paraprakKur janë paraqitur bankat e para ?
Artikulli tjetërOrigjina dhe funksionet e menaxhimit financiar