Katari arrinë suficit buxhetor prej 8.2 miliardë dollarë në tremujorin e tretë të 2022

Katari shënon suficit buxhetor prej 8.2 miliardë dollarë në tremujorin e tretë të 2022: Ministria e Financave

DOHA: Katari postoi një suficit buxhetor prej 30 miliardë rialësh të Katarit (8.2 miliardë dollarë) për tremujorin e tretë të 2022, njoftoi të martën Ministria e Financave.

Në konferencën e saj mbi të dhënat aktuale të buxhetit të Katarit në tremujorin e tretë të vitit 2022, Ministria tha se të ardhurat totale për këtë tremujor arritën në 81.8 miliardë rialë, nga të cilat 76.3 miliardë rialë ishin të ardhura nga nafta dhe gazi, ndërsa të ardhurat nga jonafta ishin vlerësohet në 5.5 miliardë rijalë.

Ai tregoi se shpenzimet totale në të njëjtin tremujor të vitit 2022 arritën në 51.8 miliardë rijalë, nga të cilat 14.6 miliardë rialë ishin për paga dhe rroga dhe 18 miliardë rijalë për shpenzime korrente, ndërsa shpenzimet kapitale të rastësishme arritën në 1.2 miliardë rialë dhe projektet e mëdha arritën në 18 miliardë rijalë.

Të dhënat e ministrisë kishin zbuluar më herët se suficiti buxhetor i Katarit në gjysmën e parë të 2022 u dyfishua disa herë për të arritur në 47.3 miliardë rialë, krahasuar me një suficit prej 4 miliardë rijalësh gjatë së njëjtës periudhë të vitit 2021.

Të dhënat e publikuara nga Ministria e Financave treguan se të ardhurat nga nafta dhe gazi u rritën në 117.6 miliardë rialë, krahasuar me 70.4 miliardë rialë në gjysmën e parë të 2021, duke përfaqësuar një rritje prej 67 për qind.

Të ardhurat totale faktike të arritura gjatë gjysmës së parë të këtij viti arritën në 150.7 miliardë rialë, me 85.7 miliardë rialë që erdhën në tremujorin e dytë dhe 65 miliardë rialë në tremujorin e parë. Kishte gjithsej 33.1 miliardë rialë të ardhura jo-nafte, me 27.5 miliardë rialë që erdhën në tremujorin e dytë të 2022 dhe 5.6 miliardë rialë në të parën.

Shpenzimet totale arritën në 103.4 miliardë rialë gjatë gjysmës së parë të vitit 2022, të shpërndara mbi 52 miliardë rialë në tremujorin e dytë dhe 51.4 miliardë rialë në tremujorin e parë, nga të cilat 32.9 miliardë rialë ishin paga dhe paga, me 17.5 miliardë rialë që erdhën në tremujorin e dytë. tremujori dhe 15.4 miliardë rialë në tremujorin e parë, ndërsa 33.2 miliardë rialë për shpenzimet korente, shpërndahen mbi 16.7 miliardë rialë në tremujorin e dytë, 16.5 miliardë rialë në tremujorin e parë dhe 2.2 miliardë rialë në gjysmën e parë për shpenzimet kapitale të rastësishme, të shpërndara me 1.1 miliardë rialë gjatë tremujorit të dytë dhe po aq në tremujorin e parë.

Niveli i shpenzimeve për projektet e mëdha arriti në 35.1 miliardë rialë gjatë gjysmës së parë të 2022, të shpërndara mbi 16.7 miliardë rialë në tremujorin e dytë dhe 18.4 miliardë rialë në tremujorin e parë të 2022./botaislame/

(Agjencia e Lajmeve të Katarit)

Artikulli paraprakQeveria ndan mbi 2 milionë euro për kompensimin e dëmeve në bujqësi
Artikulli tjetër“Fajde e legalizuar”: Kamatat e mikrofinancave për kredi konsumuese mbi 40%

Comments are closed.