Karakteristikat e menaxhimit të zinxhirit të furnizimit

Menaxhimi i zinxhirit të furnizimit nuk duhet të ngatërrohet me materialet e thjeshta dhe kontrollin e prodhimit.

Karakteristikat kryesore të menaxhimit të zinxhirit të furnizimit janë:

1. Konsideroni zinxhirin e furnizimit si një njësi të vetme

Së pari, menaxhimi i zinxhirit të furnizimit e sheh zinxhirin si një njësi të vetme. Për këtë arsye, ai nuk i ndan dhe delegon përgjegjësitë midis fushave të ndryshme funksionale të zinxhirit të furnizimit si blerja, prodhimi, shpërndarja dhe shitja.

2. Kërkon marrjen e vendimeve strategjike

Së dyti, menaxhimi i zinxhirit të furnizimit kërkon marrjen e vendimeve strategjike për procesin e furnizimit. Furnizimi adekuat bëhet objektivi kryesor i të gjitha fushave të përfshira në zinxhir. Në të njëjtën kohë, ky objektiv është shumë i rëndësishëm nga pikëpamja strategjike, pasi ka një ndikim të madh në shpenzimet e përgjithshme të kompanisë dhe pjesën e saj në treg.

3. Perspektiva e ndryshme për inventarët

Së treti, menaxhimi i zinxhirit të furnizimit merr një qasje të ndryshme ndaj inventarëve. Sepse, i kthehet inventarit si mjeti i fundit për të arritur ekuilibrin zinxhir. Por, tek inventarët nuk shkon që në fillim.

4. Qasja e sistemit të zinxhirit të furnizimit

Në fund të fundit, fokusi i sistemit të zinxhirit të furnizimit është integrimi i plotë i sistemit. Atij nuk i intereson vetëm procesi i ndërlidhjes ndërmjet fushave të përfshira në sistem, por edhe që ato të integrohen siç duhet./definebusinessterms/

Artikulli paraprakAnalizë e bankave të Kosovës dhe performimit të tyre
Artikulli tjetërMungesa e punëtorëve, Kosova po merr punëtorë nga Turqia dhe India