Greqi, më shumë se 1,5 milionë grekë i rikthehen Bujqësisë

Kriza ekonomike dhe financiare ka bërë që grekët t’i drejtohen fshatit. Më shumë se një milionë e gjysmë prej tyre mendojnë të largohen nga qyteti për të jetuar në provincë, sipas rezultateve nga instituti i sondazheve ”Kapa research” për Ministrinë e Bujqësisë.

Më shumë se 68 për qind e personave të pyetur në rajonin e Athinës dhe Selanikut, dy qytetet më të mëdha në vend, theksuan se kishin parashikuar të shkonin drejt provincës, ndërkohë që 19,3 për qind kanë marrë tashmë iniciativat konkrete për një ndryshim të tillë, sipas studimit të publikuar sot në shtyp.

Rreth dy e treta e personave që dëshirojnë të ndryshojnë mënyrën e jetesës janë në universitet dhe tre e katërta më pak se 44 vjeç.

Qendrat e tyre të interesit përqendrohen kryesisht tek kultura e ullinjve (51,5 për qind e personave të pyetur), bujqësia biologjike (51,5 për qind), apo kultura e plantacioneve aromatike dhe frmaceutike (33,3 për qind). Përsa i përket blektorisë, interesi përqendrohet tek kërminjtë (50 për qind), bletët (33,3 për qind) dhe rritja e deleve dhe dhive (16,7 për qind).

Këto shifra ilustrojnë një kthesë të madhe në shoqërinë dhe stilin e jetës greke”, theksoi Ministri i Bujqësisë Costas Skandalidis duke bërë publik studimin.
Greqia numëron 20 për qind të papunë, të rinjtë janë më të prekurit (51,5 për qind më pak se 24 vjeç./d.b/kohaislame

Artikulli paraprakNdërkombëtarët transferuan 77 milionë euro nga Kosova
Artikulli tjetërNë Kroaci së shpejti banka e parë pa interes