Gazsjellësi i ri do të kalojë nëpër fundin e Detit Adriatik

Greqia, Shqipëria dhe Italia nënshkruan më 13 shkurt në Athinë marrëveshjen ndërqeveritare për ndërtimin e gazsjellësit Transadriatik (TAP – “Trans Adriatic Pipeline”), nëpër të cilin mund të kalojë tranzit gazi azerbajxhanas për në Evropë, deklaroi Kryeministri i Greqisë, Antonis Samaras.

Projekti TAP ofron një rrugë më të shkurtër, kosto të ulët ndërtimi dhe kalimin e gazit tranzit përmes numrit më të vogël të mundshëm të vendeve, shtoi Kryeministri grek.

Alternativa të projektit TAP mund të jenë gazsjellësit “Nabucco” dhe ITGI (Interconnector Turkey-Greece-Italy). Ende nuk është marrë vendimi se cili nga projektet do të fillojë të zbatohet në praktikë.

Artikulli paraprakGazi i Iranit edhe në Pakistan
Artikulli tjetërBizneset po heqin dorë nga kreditë