Frika më e madhe e Wall Street nuk është Covid, por Inflacioni

Frika e Coronavirusit tronditi themelet e Wall Street marsin e kaluar, ku pati një rënie prej 3,000 pikësh.

Për herë të parë që nga shkurti 2020, Covid-19 nuk është më frika numër një e  menaxherëve të portofolit, sipas anketës së bërë nga Banka e Amerikës. Përkundrazi, investitorët me përvojë shqetësohen se tani ekonomia mund të rimëkëmbet kaq shpejt sa të mbinxehet.

Inflacioni është rreziku kryesor i vlerësuar nga menaxherët e portofolit të anketuar nga Banka e Amerikës. Shqetësimi i dytë më i zakonshëm janë shitjet e ngushta, të cilat ndodhin kur ka një frikë në tregje për rritjen e vlerës së obligacioneve.

Gjetjet e studimit vënë në dukje se në një vit situata ka ndryshuar në mënyrë. Besimi po rritet për shkak të përdorimit të vaksinave, lehtësimit të kufizimeve të sigurisë shëndetësore dhe mbështetjes së madhe nga qeveria federale.

“Ndjenja e investitorëve është padyshim e fortë,” sipas ekspertëve të Bankës së Amerikës. Stoqet amerikane u rimëkëmbën shpejt nga pandemia. Dow Jones arriti në 18,592 në 23 Mars, duke e rritur indeksin me 77%.  /BM/

CNN

Artikulli paraprakShtypi i lirë përballë Facebook dhe Google
Artikulli tjetërVendet e BE humbin pothuajse 6 milionë vende pune për shkak të pandemisë Covid-19