Ford tërheq 775,000 SUV Explorer

Ford njoftoi të Premten se po tërheq rreth 775,000 automjete Explorer për shkak të një problemi në pjesën e pasme të makinës që mund të zvogëlojë kontrollin e drejtimit dhe të rrisë rrezikun e përplasjes.

Prodhuesi i automjeteve do të trajtojë një çështje të përbashkët në automjetin e mirënjohur të sportit që mund të çojë në një “lidhje gishti” të thyer në pjesën e pasme të makinës, tha kompania në një njoftim për shtyp.

“Automjetet e prekura mund të përjetojnë një zhurmë të mbërthyer, trajtim të pazakontë ose një rrotë të pasaktë të gabuar”, tha Ford.

Një thyerje “zvogëlon ndjeshëm kontrollin e drejtimit, duke rritur rrezikun e një përplasjeje”, kompania.

Më shumë se 85 përqind e automjeteve të prekura janë në Amerikën e Veriut, me pjesën tjetër që vijnë nga Kina dhe tregjet e tjera ndërkombëtare.

Automjetet u ndërtuan në impiantet në Çikago dhe në një fabrikë ruse midis 2013 dhe 2017. Ford tha se dinte për gjashtë akuza për dëmtime në lidhje me këtë çështje në Amerikën e Veriut.

Explorer ishte SUV më i shitur i Ford në Shtetet e Bashkuara në gjysmën e parë të 2021.

Ford gjithashtu njoftoi dy tërheqje të tjera të vogla.

Ajo kujtoi rreth 35,000 kamionë kamionçinë F-350 2020 për shkak të një problemi bashkimi në pjesën e pasme të automjetit dhe rreth 41,000 Lincoln Aviators 2020-21 për shkak të pajimeve të telit të kabllove të baterisë të siguruara në mënyrë jo të duhur. Ford tha se nuk njeh lëndime në asnjë rast.

Artikulli paraprakA mundet që SHBA të ‘rivendosë’ internetin në Kubë?
Artikulli tjetërJustifikimi për shkak të moshës