Eksportet e mobiljeve të Turqisë arritën 2 miliard dollarë në gjysmën e parë të 2021

Eksportet e mobiljeve të vendit u rritën me 35% në terma vjetorë në periudhën janar-qershor

Eksportet e mobiljeve të Turqisë u rritën me 35% për të arritur në 2 miliard dollarë në gjysmën e parë të 2021 kundrejt të njëjtës periudhë të vitit të kaluar.

Destinacionet kryesore të eksportit të vendit ishin Iraku, Gjermania, SH.B.A., Izraeli dhe Franca, ndërsa produktet kryesore ishin grazhdë dhe mobilje fëmijësh, dhomë ngrënie dhe dhomë ulur, sipas të dhënave të mbledhura nga Shoqata e Eksportuesve të Produkteve të Mobiljeve, Letrave dhe Pylltarisë në Stamboll.

Ahmet Gulec, kreu i shoqatës, tha se prirja rritëse pritet të vazhdojë për shumë vite.

Sektori turk i mobiljeve renditet i teti në tregun ndërkombëtar, por ai dëshiron të ngjitet në vendin e pestë, deklaroi ai.

“Ne besojmë se mund ta bëjmë atë shumë lehtë, na duhet mbështetje për promovim dhe markë”.

Duke kujtuar pritjet e eksportit të sektorit prej 4 miliard dollarë për këtë vit, ai tha se shifrat e gjysmës së parë vërtetuan këtë objektiv.

 

* Shkruar nga Gokhan Ergocun

Artikulli paraprakBanka Qendrore Evropiane i mban të qëndrueshme normat bazë të interesit
Artikulli tjetërSi t’i përgjigjeni pyetjes “A është kjo punë e duhura për mua?”