Banka Qendrore Evropiane i mban të qëndrueshme normat bazë të interesit

Qëllimi i bankës për të mbajtur normën në nivelin aktual në përputhje me objektivin simetrik të inflacionit 2%

 

Banka Qendrore Evropiane (BQE) të enjten mbajti normat kryesore të interesit të qëndrueshme.

Norma e interesit për operacionet kryesore të rifinancimit dhe normat e interesit për lehtësinë e huasë marxhinale dhe lehtësinë e depozitës do të mbeten të pandryshuara përkatësisht në 0.00%, 0.25% dhe -0.50%, tha banka.

Ai shtoi: “Në rishikimin e tij të fundit të strategjisë, Këshilli Drejtues ra dakord për një objektiv simetrik të inflacionit prej dy përqind për një periudhë afatmesme.”

Për objektivin e inflacionit simetrik 2%, banka synon të mbajë normat e interesit në nivelin aktual ose më të ulëta, tha BQE.

Banka gjithashtu vuri në dukje se blerjet neto nën Programin e Blerjes së Aseteve (APP) do të vazhdojnë me një ritëm mujor prej 20 miliardë eurosh (23.58 miliardë dollarë).

“Këshilli Drejtues vazhdon të presë që blerjet mujore të aseteve neto nën APP të funksionojnë për aq kohë sa është e nevojshme për të përforcuar ndikimin lehtësues të normave të tij të politikës dhe të përfundojnë pak para se të fillojë ngritjen e normave kryesore të interesit të BQE”, tha ajo.

Artikulli paraprak6 Këshilla për të qenë më produktivë
Artikulli tjetërEksportet e mobiljeve të Turqisë arritën 2 miliard dollarë në gjysmën e parë të 2021