Egjipti i dorëzohet FMN-së, miratohet huaja 12 miliardë dollarë

Në një njoftim të një dite më parë thuhet se Fondi Monetar Ndërkombëtar ka miratuar një hua shumëmiliardëshe për Egjiptin.

Shuma prej 12 miliardë dollarësh do të jepet përgjatë tre viteve, e synon, siç pretendohet, ta ndihmojë Egjiptin të dalë nga kriza e thellë ekonomike.

2.75 miliardë dollarë do të lëvrohen menjëherë, ndërsa pjesa tjetër do të jepet në këste, në varësi të reformave dhe zhvillimeve ekonomike.

Në njoftimin e bordit ekzekutiv të FMN-së thuhet se programi ka për ta ndihmuar Egjiptin të rikthejë stabilitetin makroekonomik dhe të nxisë rritjen e përgjithshme.

Papunësia e lartë dhe deficiti buxhetor janë dy prej plagëve të ekonomisë së sotme egjiptiane. Rënia e të ardhurave nga turizmi, si dhe mungesa e investimeve të huaja, kanë ndikimin e tyre në gjendjen e rëndë ekonomike në vend.

Artikulli paraprakTakimi i parë i Këshillit të Stabilizim Asociimit BE-Kosovë
Artikulli tjetërPapunësia në Kosovë 64.8 përqind