Donacionet për bamirësi gjatë Ramazanit kalojnë shifrën e 2 miliardëve

Donacionet e marra nga Fushata Kombëtare për Punë Bamirëse (Ehsan) kanë tejkaluar 2 miliardë rijalë sauditë.

Kjo arritje e jashtëzakonshme dhe e paprecedentë në historinë e dhënies së bamirësisë në Mbretërinë e Arabisë Saudite vjen me mbështetjen dhe fuqizimin e udhëheqjes së Mbretërisë për punën bamirëse.

Kjo arritje e platformës Ehsan pasqyron nivelet e mëdha të besimit që platforma gëzon te donatorët dhe bamirësit, si dhe hapin cilësor që ka bërë në lehtësimin e shpërndarjes së donacioneve për përfituesit e tyre në të gjitha fushat dhe mundësitë që sponsorizohen nga platforma me nivelet më të larta. të efikasitetit dhe besueshmërisë.

Sukseset e arritura nga platforma Ehsan brenda një periudhe të shkurtër dhe janë ende për shkak të fuqizimit të vazhdueshëm të udhëheqjes së Mbretërisë, e cila kulmoi me lëshimin e miratimit mbretëror për të nisur fushatën kombëtare për punë bamirëse për të dytin vit radhazi bazuar në vullneti i udhëheqjes për të maksimizuar ndikimin e sektorit të punës bamirëse dhe si një zgjerim i kujdesit të dhënë nga Kujdestari i Dy Xhamive të Shenjta Mbreti Salman bin Abdulaziz Al Saud dhe HRH Princi i Kurorës për punë bamirësie dhe për të shfrytëzuar mjetet për organizimi i tyre, sponsorizimi i aktiviteteve të tyre dhe promovimi i vlerave të solidaritetit social.

Fushata kombëtare për punë bamirëse filloi në fillim të muajit të bekuar të Ramazanit me dy donacione bujare nga Kujdestari i Dy Xhamive të Shenjta dhe HRH Princi i Kurorës, të cilat kapnin një vlerë totale prej 50 milionë rialë donacione, pas së cilës donacione. nga donatorë, kompani dhe individë nga segmente të ndryshme të shoqërisë dhe institucioneve të saj erdhën për të pasqyruar mirësinë e rrënjosur thellë të udhëheqjes së Mbretërisë dhe të qytetarëve meshkuj dhe femra të këtij vendi.

Donacionet e marra nga platforma Ehsan, shtrirja e kërkesës shoqërore për të mirë në aspektet e saj të besueshme, të cilat platforma u ofron donatorëve dhe dashamirësve nëpërmjet shërbimeve dhe programeve të saj cilësore, sipas niveleve më të larta të mbikëqyrjes, me ndjekjen e një komiteti mbikëqyrës i përbërë nga 12 agjenci qeveritare që verifikon funksionimin e platformës në përputhje me qeverisjen e fortë dhe të sjellshme që kontribuoi në ngritjen e nivelit të transparencës së sektorit të bamirësisë.

Vlen të theksohet se nga donacionet e platformës Ehsan përfitojnë fusha të ndryshme bamirësie, duke përfshirë ato shëndetësore, sociale, ushqimore, banesore, arsimore e të tjera. Njerëzit e mirësisë i bëjnë donacionet e tyre në fushat e përzgjedhura përmes hapave të lehtë, të shpejtë dhe të besueshëm përmes faqes së internetit dhe aplikacionit të platformës, duke përfituar më shumë se 4.5 milionë përfitues. /BI/

Artikulli paraprakShqiptarët shpenzuan 80 milionë euro në bixhoz gjatë vitit 2021
Artikulli tjetërEdi Rama shtron iftar: “Islami është një dhuratë pa kushte për mbarë njerëzimin”