Çmimi i floririt në botë rritet për 15.9 dollar

Në ditën e dytë të vitit të ri 2014, çmimi botëror i floririt ka shënuar rritje me 15.
9 dollarë dhe aktualisht në tregjet e botës çmimi i këtij metali të çmuar është 1219 dollarë. Agjencia Fars e lajmeve njoftoi se aktualisht çmimi i botëror i floririt ka rënë për 464 dollarë në krahasim me vitin e kaluar ndërsa për 2.9 dollarë ka rënë në krahasim me muajin e kaluar. Nga ana tjetër ekspertët pohojnë se rritja e çmimit të këtij metali të çmuar është periodike e shkaktuar për shkak të festave të fundvitit. Sipas këtij burimi, ekziston mundësia që të bije përsëri çmimi i floririt deri në 1088 dollarë.

Artikulli paraprakPTK nuk shitet
Artikulli tjetërTë gëzuar për dështimin e privatizimit të PTK-së