Çfarë po bën Katari gjatë Kupës Botërore 2022 për të përhapur mesazhin e Islamit?

Çfarë po bën Katari gjatë Kupës Botërore 2022 për të përhapur mesazhin e Islamit?✉️Thëniet e Profetit ﷺ në çdo cep, të cilat promovojnë bukurinë e Islamit.

🕌Dhomat e hotelit kanë një barkod, në të cilin prezantohen mësimet rreth islamit, hadithet dhe një përkufizim të thjeshtë të besimit musliman.

🎤Ndryshimi i Muezinëve të xhamive, duke sjellë ata me zë të bukur. Në stadiume janë vendosur mikrofone për thirrjen e Ezanit.

🗣️“Qendra e mysafirëve të Katarit” po përgatit një ekip prej 2000 personash për të thirrur në Islam, ku do të ndajnë 10 makina të lëvizshme dhe 10 tenda të specializuara.

🗺️Ekspozita islame nga Ministria e Avkafit në gjuhë të ndryshme për vizitorët.

🛐Zona të veçanta për faljen e namazit dhe vende për abdes në stadium, për herë të parë në historinë e Kupës së Botës.

Artikulli paraprakKosova, në krizë për punëtorë
Artikulli tjetërLamtumirë “laissez-faire”

Comments are closed.