Çfarë mund të mësojë çdo sipërmarrës nga një qiri?

Në të kaluarën, ne e kemi krahasuar biznesin me një biçikletë. Nëse nuk ka përpjekje, ju jeni duke shkuar drejt greminës. Nëse gjërat janë të ashpra, kjo është për shkak se ju jeni duke u ngjitur. Dhe nëse nuk qëndroni me këmbë në tokë, do të bini.

Një analogji tjetër është me një qiri. Biznesi është si një qiri në disa mënyra:

Një qiri jep zjarrin e tij dhe nuk humbet asgjë

Unë kam folur për këtë shumë herë, por njerëzit ende nuk e kuptojnë atë. Biznesi nuk është një lojë me shumën neto zero. Vetëm sepse unë ju lidh me një investitor dhe ai investitor pastaj investon, ju fitoni, investitori fiton, unë humbas zero.

Ju mund të ndihmoni absolutisht të tjerët të fitojnë në biznes pa humbur asgjë. Në fakt, nëse do të më pyesnit mua, do të thoja të përqëndroni energjinë tuaj pikërisht në këtë, duke ndihmuar të tjerët të fitojnë. Në fund të fundit, kjo do t’ju ndihmojë të fitoni.

Pra, ashtu si një qiri mund të japë zjarrin e tij dhe të mos humbasë asgjë, ashtu edhe në biznes, ju mund të jepni dhe të mos humbni.

 

Nëse nuk jepni zjarrin tuaj, përfundimisht do të digjeni

Jo vetëm që nuk humbisni diçka kur ndihmoni të tjerët, por njësoj si një qiri, nëse nuk shpërndani mençurinë tuaj, zjarrin tuaj, përfundimisht do të digjeni.

Tani dikush mund të debatojë saktësisht se sa të japë falas, por nëse më pyet mua, të gjitha. Paratë do të vijnë nga drejtime të tjera dhe jo duke monetizuar mençurinë apo kontentin tuaj.

Koncepti i të qenit dhurues kundrejt një marrësi në biznes është parësor

Qirinjtë shërbejnë për shumë qëllime, por ata kanë kapacitetin e tyre maksimal deri në atë pikë sa zjarri i tyre fiket. Qirinjtë në përgjithësi nuk ndizen për qëllimin e vetëm të përdorimit të atij zjarri. Zakonisht bëhet fjalë për përhapjen e zjarrit dhe krijimin e më shumë zjarri në botë. E njëjta gjë vlen edhe për biznesin. Mos e mbani produktin tuaj të fshehtë. Mos e mbani sekret. Bisedoni me njerëzit që mbledhin informacion. Lini një trashëgimi. Shpërndani zjarrin tuaj.

Fuqia e një qiriu është unike dhe e fuqishme

Ashtu si kafeja, kur hidhni një pikë qumësht në të, ajo ndryshon të gjithë ngjyrën dhe strukturën. E njëjta gjë vlen edhe për qirinjtë. Ju mund të keni një dhomë të errët dhe një qiri i vogël mund të ndriçojë të gjithë dhomën.

Në biznes; asnjëherë mos i nënvlerësoni vendimet e vogla sepse një vendim, sado i parëndësishëm që mund të mendoni se është, mund të jetë ndryshimi midis vdekjes ose lulëzimit të kompanisë suaj.

/inc

Artikulli paraprakTetë çelësat për shërbimin e shkëlqyer ndaj klientëve – Vazhdueshmëria
Artikulli tjetërRestorantet më të shtrenjta në botë me yje Michelin