Çdo orë instalohet një ATM Bitcoin. 2 muajt e ardhshëm pritet që numri total global të arrijë 20.000

Rritja e jashtëzakonshme e sektorit të kriptovalutave dhe adoptimi në rritje i aseteve dixhitale vazhdojnë të tërheqin investitorë që kërkojnë mënyra për t’u bashkuar me ekosistemin e aseteve dixhitale. Për këtë arsye, ATM-të e kriptomonedheva po shfaqen si një nga pikat e përsosura për të hyrë në hapësirën e monedhës dixhitale, bazuar në numrin e instalimeve të reja.

Të dhënat e marra nga platforma e kriptovalutave, Crypto Parrot tregojnë se që nga 6 Prilli 2021, numri i përgjithshëm i ATM-ve të kriptomonedhës në botë ishte 17,827. Bazuar në normën ditore të instalimit, parashikimet sugjerojnë që të paktën 1.6 ATM kriptovalute instalohen çdo orë ose të paktën 38.4 ATM në ditë, sipas të dhënave të siguruara nga Coinatmradar.com.

Rritja do të thotë që nga qershori 2021, numri i bankomatëve kripto në të gjithë botën pritet të kalojë 20,000, që përfaqëson një rritje prej 12.27% nga shifra e 6 Prillit. Rritja e parashikuar e ATM-ve të aseteve dixhitale reflekton pjekurinë në rritje të tregut të monedhës dixhitale që synon adoptimin e zakonshëm.

Kërkesa për kriptovaluta pasqyron rritjen e këtij sektori

Në vitin 2021, sektori i kriptovalutave ka njohur rritje të mëdha, me investitorët institucionalë që veprojnë si një katalizator. Institucione si Tesla , PayPal dhe Mastercard po bëjnë përparime në industri ose duke investuar në bitcoin ose duke lejuar përpunimin e aktiveve dixhitale përmes platformave të tyre.

Në fund, ka pritje të mëdha që institucione të tilla do të kontribuojnë në adoptimin e zakonshëm, duke çuar në një rritje të çmimeve të aktiveve dixhitale. Prandaj, ATM do të vazhdojë t’u mundësojë përdoruesve të rinj të bëjnë hapat e tyre të parë në hapësirën e kriptovalutave.

Roli në rritje i kriptovalutave si forma të pagesës gjithashtu luan një rol vendimtar në rritjen e parashikuar të ATM-ve. Pandemia ka krijuar terren për vendosjen e ATM-ve, me shumë subjekte dhe biznese që lejojnë gjithnjë e më shumë pagesa të kriptomonedhave.  Njerëzit mund të zgjedhin ATM pasi ato ofrojnë thjeshtësi dhe komoditet, veçanërisht për individët që nuk duan të përdorin shkëmbime në internet në blerjen e aktiveve dixhitale. Shumica e shkëmbimeve kategorizohen me kontrolle dhe verifikime rigoroze, të cilat mund të dekurajojnë klientët.

Fakti që rritja e bankomatëve në kripto është një rezultat i drejtpërdrejtë i rritjes së vlerës së tregut nga sektori, reflektohet gjithashtu në depërtimin e makinerive që përdorim bitcoin. Sipas një hulumtimi, gjatë pesë viteve të fundit, depërtimi i ATM-së në bitcoin për person është rritur 15 herë midis shkurtit 2017 dhe shkurtit 2021.

CRYPTOPARROT

Artikulli paraprakApple përmes versionit iOS 14.5 tenton të rregullojë problemin e baterive të iPhone
Artikulli tjetërBill Gates shpjegon pse është pronari më i madh i tokave bujqësore në Amerikë