Bilanci i buxhetit të Turqisë paraqet deficit prej $ 4.1B në H1

Të ardhurat nga taksat në janar-qershor u rritën në $ 80B, pagesat e interesit arritën në $ 11.5B

Bilanci buxhetor i qeverisë qendrore turke postoi një deficit prej 32.5 miliardë lira lira turke (4.1 milion dollarë) në gjysmën e parë të këtij viti, tha të Premten Ministria e Thesarit dhe Financave.

Shifra u përmirësua nga një hendek prej 109.5 miliardë lira lira turke (rreth 16 miliardë dollarë) në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, afër lartësisë së pandemisë së koronavirusit.

Të ardhurat e buxhetit të Turqisë u rritën me 38.5% në bazë vjetore në 630.8 miliardë lira lira turke (80 miliardë dollarë) në janar-qershor.

Shpenzimet e buxhetit të vendit arritën 663.4 miliardë lira lira turke (84 miliardë dollarë) në gjashtë muajt e parë të 2021, me 17.4% nga viti në vit.

Bilanci i buxhetit duke përjashtuar pagesat e interesit pa një deficit prej 58.3 miliardë lira lira turke (7.4 miliardë dollarë) nga janari në qershor.

Të ardhurat nga taksat në gjysmën e parë arritën në 470 miliardë lira lira turke (62.9 miliardë dollarë), ndërsa pagesat e interesit ishin 90.9 miliardë lira turke (11.5 miliardë dollarë).

Një dollar amerikan u tregtua për 8.62 në qershor dhe 7.9 lira lira turke mesatarisht në gjashtë muajt e parë të këtij viti.

 

Shifrat mujore

Në qershor, bilanci i buxhetit të qeverisë qendrore pa një deficit prej 25 miliardë lira turke (rreth 2.9 miliardë dollarë), duke u rritur nga 19.4 miliardë lira turke (2.9 miliardë dollarë) një vit më parë.

Të ardhurat e buxhetit muajin e kaluar ishin 88.3 miliardë lira lira turke (10.3 miliardë dollarë), duke u rritur me 33% nga i njëjti muaj në vitin 2020.

Shpenzimet e buxhetit u rritën nga 32% qershorin e kaluar në 113.4 miliardë lira lira turke (13.2 miliardë dollarë) këtë qershor.

Përjashtuar pagesat e interesit, bilanci i buxhetit të qeverisë qendrore muajin e kaluar regjistroi një deficit prej 15.6 miliardë lira lira turke (204 milion dollarë).

Artikulli paraprakIndeksi / Qytetet më të mira në botë për të punuar nga shtëpi
Artikulli tjetërIrlanda: Qeveria vendosi të braktisë 12.5% të taksës, raport