BE po apelon çështjen në Gjykatën Evropiane të Drejtësisë.E thotë në apel se vendimi për taksën e Apple ishte ‘kontradiktor’

Brukseli thotë se një vendim gjykate që i dorëzoi Apple fitoren vitin e kaluar në një çështje të madhe taksash ishte “kontradiktor” dhe bëri gabime ligjore, në një proces gjyqësor për apelimin e tij të lëshuar të hënën.

BE po shtyn përsëri kundër vendimit nga gjykata e përgjithshme e bllokut në çështjen e taksës 13 miliardë euro. Gjykata hodhi poshtë argumentet nga Komisioni Evropian që Apple duhej të kollitej sepse arriti një marrëveshje të paligjshme tatimore me Irlandën.

Ishte një humbje e hidhur për komisionerin e BE-së të konkurrencës, Margrethe Vestager, e cila ka udhëhequr përpjekjet për të frenuar aftësinë e shumëkombësheve për të arritur marrëveshje të veçanta tatimore me vendet individuale të BE-së për të cilat ajo thotë se përbëjnë subvencione të paligjshme të shtetit.

Vendimi i gjykatës së apelit në Bruksel se Apple nuk ka nevojë të paguajë 13 miliardë € në taksat e prapambetura

Apple gjobiti 10 milion € në Itali për pretendimet e rezistencës ndaj ujit të iPhone

Në një përmbledhje në internet të apelimit të postuar në internet, BE tha se vendimi i gjykatës “përbën një arsyetim kontradiktor”, duke thënë se keqinterpretoi mungesën e stafit në dy njësitë irlandeze të Apple për të përfaqësuar nivelin e licencimit të teknologjisë që u atribuohet atyre.

Gjykata gjithashtu “kreu disa gabime të ligjit” kur vendosi që Komisioni i BE nuk arriti të provonte se Apple fitoi një avantazh, tha ajo\ euronwes\

Artikulli paraprakAksionet në tregjet në zhvillim kanë arritur një nivel të lartë rekord
Artikulli tjetërGrushti i Mianmarit kërcënon rimëkëmbjen e brishtë ekonomike