Ballina Artikuj BE do të lejojë thirrjet telefonike në fluturime

BE do të lejojë thirrjet telefonike në fluturime

Pasagjerët e linjave ajrore në Bashkimin Evropian së shpejti do të jenë në gjendje të përdorin telefonat e tyre në mënyrë të plotë në qiell. Komisioni Evropian vendosi që linjat ajrore mund të ofrojnë teknologji 5G në aeroplanë krahas të dhënave celulare më të ngadalta.

Afati i fundit për shtetet anëtare për të vënë në dispozicion frekuencat 5G për avionët është 30 qershor 2023. Kjo do të thotë që njerëzit mund të përdorin të gjitha veçoritë e telefonit të tyre në mes të fluturimit duke mundësuar thirrjet si dhe aplikacionet me të dhëna që transmetojnë muzikë dhe video.

Thierry Breton, Komisioneri i BE-së për Tregun e Brendshëm, tha se plani do të “mundësojë shërbime inovative për njerëzit” dhe do të ndihmojë kompanitë evropiane të rriten. “Qielli nuk është më një kufi kur bëhet fjalë për mundësitë e ofruara nga lidhja super e shpejtë dhe me kapacitet të lartë,” tha ai. Komisioni i BE-së ka rezervuar disa frekuenca për avionët që nga viti 2008 duke lejuar disa shërbime të ofrojnë internet në ajër.

Dai Whittingham, shefi ekzekutiv i Komitetit të Sigurisë së Fluturimeve në Mbretërinë e Bashkuar, i tha BBC-së se modaliteti i aeroplanit ishte historikisht i rëndësishëm për shkak të mungesës së njohurive se si pajisjet celulare ndikojnë në avion. “Kishte një shqetësim se ata mund të ndërhynin në sistemet automatike të kontrollit të fluturimit,” tha ai.

Ka pasur një shqetësim në SHBA se frekuencat 5G mund të ndërhyjnë në fluturimet  dhe madje mund të çojnë në matje të gabuara të lartësisë.

Por zoti Whittingham tha se kjo nuk është një çështje në Mbretërinë e Bashkuar dhe BE. “Ka shumë më pak perspektiva për ndërhyrje,” tha ai, “Ne kemi një grup të ndryshëm frekuencash për 5G dhe ka cilësime më të ulëta të energjisë sesa ato që janë lejuar në SHBA. bbc

Artikulli paraprakSi të jeni edhe të suksesshëm edhe të lumtur?
Artikulli tjetërBE do të marrë masa për të parandaluar efektet e paketës amerikane për energjinë e pastër

Comments are closed.