Banka Botërore do t’i japë Irakut 900 milionë $

Bordi drejtues i Bankës Botërore (BB) premtoi t’i japë Irakut 900 milionë dollarë. Programi i ndihmës financiare, i planifikuar për katër vitet e ardhshme, u zhvillua së bashku me ekspertë nga qeveria e Irakut, njoftuan në Bankë.

Fondet do të përdoren për krijimin e vendeve të reja të punës dhe për forcimin e instituteve të shoqërisë civile. Banka Botërore vëren, në veçanti, se Iraku duhet të rrisë efektivitetin e menaxhimit të burimeve të veta, të sigurojë diversifikimin e madh të ekonomisë dhe të mbështesë sektorin privat.

Artikulli paraprakErdoan: Rezerva valutore e Bankës Qendrore ka arritur në 119 miliardë dollarë
Artikulli tjetërMBI 1.9 MILIONË EURO GRANTE PËR 369 FERMERË