“Axos GMBH” fiton “Valën” dhe Telekomin e Kosovës për 277 milionë euro

Komiteti për Privatizim të PTK-së hapi pak më parë ofertat financiare të dy konkurrentëve për privatizim të 75 për qind të aksioneve të “Valës” dhe Telekomit të Kosovës.

Me ofertën prej 277 milionë eurosh, kompania “Axos GMBH” në konsorcium me “Najafi Companies”, u kualifikua si ofertuesi më i favoreshëm, meqë ofertuesi tjetër, “M1 International” ofroi vetëm 150 milionë e 10 mijë euro.

Komiteti për privatizim do t’ia rekomandojë Qeverisë ofertuesin më të favorshëm.

Sipas tenderit ishte paraparë që koncesionet 75 për qind t’i jepen ofertuesit me çmim më të lartë. Besim Beqaj, ministër i Zhvillimit Ekonomik tha se statusi i të gjithë të punësuarve mbetet i pandryshuar për tre vjetët e ardhshme./koha/kohaislame

Artikulli paraprakEkspertët mendime të ndryshme për shitjen e PTK-së
Artikulli tjetërGreqi, shifrat e papunësisë arrijnë kulmin