Aeroporti i Prishtinës i dyti në rajon për numër të udhëtarëve

Aeroporti “Nikola Tesla” i Beogradit është i pari në listën e 22 dy aeroporteve sa i përket numrit të pasagjerëve sivjet, pasuar nga Prishtina dhe Zagrebi,

Aeroporti i Prishtinës ka pasur mbi 1.3 milion pasagjerë në gjashtë muajt e këtij viti, sipas Exyuaviation.

Ljubljana, Tivati ëdhe Mostari po dëshmojnë rimëkëmbjen më të ngadaltë me portën kryesore të Sllovenisë, me 44.6% të niveleve të trafikut para COVID-19, Tivat me 44.9% dhe Mostar me vetëm 15.4%.

Gjatë muajit qershor një numër aeroportesh në ish-Jugosllavi panë shifrat e tyre mujore të trafikut afër niveleve të trafikut para Covid-19.

Gjatë muajit qershor, një numër aeroportesh në ish-Jugosllavi panë shifrat e tyre mujore të trafikut afër niveleve të trafikut para Covid-19. Gjatë muajit, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Shqipëria, Greqia dhe Armenia ishin tregjet e vetme në kontinent, numri i të cilëve ka tejkaluar ato para urgjencës globale shëndetësore, ndërsa Maqedonia, Serbia dhe Turqia ishin afër arritjes së barazisë.

Përveç Ukrainës, e cila ka humbur të gjithë trafikun për shkak të luftës në vazhdim, dhe Bjellorusisë, e cila është e sanksionuar nga shumica e Evropës, Sllovenia ishte tregu evropian me performancën më të keqe, e ndjekur nga Finlanda, Bullgaria dhe Republika Çeke. Beogradi dhe Spliti u renditën në 100 aeroportet më të mira të kontinentit gjatë muajit, në vendin e 78-të dhe të 92-të respektivisht, me Dubrovnikun, Zagrebin dhe Prishtinën afër. Zadari kapërceu Sarajevën, Podgoricën dhe Ljubljanën gjatë qershorit, i nxitur nga rritja e jashtëzakonshme e Ryanair nga qyteti.

Drejtori i Përgjithshëm i Këshillit Ndërkombëtar të Aeroporteve për Evropë, Olivier Jankovec, tha: “Këto shifra flasin vetë. Nëse Covid-19 shkaktoi një kolaps të paprecedentë në trafikun e pasagjerëve për aeroportet e Evropës, rikthimi që kemi përjetuar këtë pranverë është po aq i jashtëzakonshëm. Fakti që vëllimet në të gjithë kontinentin mbetën ende ‑28.3% nën nivelet para pandemisë për gjysmën e parë të vitit nuk duhet të eklipsojë lëshimin e plotë dhe të paprecedentë të kërkesës së ndrydhur që ka ndodhur që nga marsi”.

Trafiku i pasagjerëve në rrjetin evropian të aeroporteve u rrit me 247% gjatë gjysmës së parë të vitit në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2022, duke rezultuar në aeroportet në të gjithë kontinentin që trajtojnë 660 milionë pasagjerë të tjerë, shkruan më tej kjo uebfaqe./EO/

Artikulli paraprakSi të identifikoni, të parandaloni dhe të shmangni “Burnout”-in në punë
Artikulli tjetërHapet aplikimi për subvencione për lehonat e kategorisë sociale në Prishtinë