8 mënyra si të motivoni një skuadër shitjesh post-pandemike

Shitjet morën një goditje të madhe vitin e kaluar në prag të Covid-19 dhe të gjitha problemet e lidhura me të. Miliona konsumatorë pakësuan shpenzimet vetëm për t’ja dalë gjatë pandemisë, pasi ata ishin shkatërruar ose kishin humbur vendet e punës. Bizneseve u është dashur të zvogëlojnë veprimet ose të mbyllen plotësisht për të qenë në përputhje me rregulloret e sigurisë emergjente. Tani, me ardhjen e vaksinave efektive, 2021 po tregon shumë potencial për një rikthim të shpejtë. Ndërkohë që ruani nivelet e duhura të kujdesit, këtu janë tetë gjëra që mund të bëni për të ndihmuar ekipin tuaj të shitjeve të maksimizojë suksesin këtë vit:

 • Vendosni qëllime të matshme dhe të arritshme

Ekipi juaj i shitjeve ka shumë të ngjarë të jetë më i përqendruar kur ka qëllime të përcaktuara qartë. Pa një destinacion të rënë dakord, ekipi juaj ka shumë më më shumë mundësi të devijojë nga misioni. Për të qenë efektivë, qëllimet duhet të jenë të arsyeshme dhe të matshme. Qëllimet e paqarta, të paprekshme nuk bëjnë shumë për ta shtyrë ekipin tuaj përpara.

“Rritje e shitjeve” është një qëllim i shkëlqyer për biznesin tuaj të vogël, por i mungojnë bazat. “Rritje e shitjeve me 15% në tremujorin e parë të vitit 2021 krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar” është e qartë dhe e matshme. Nëse nuk mund të aplikoni një numër në qëllimin tuaj, filloni nga e para.

Qëllimet e shitjeve, në veçanti, mund të kapin dhe mbajnë vëmendjen e punonjësve kur kanë ndonjë formë stimulimi të bashkangjitur. Nxitjet nuk kanë nevojë të jenë gjithmonë monetare. Nëse nuk keni ende para për shpërblime domethënëse, merrni parasysh dhënien e ditëve të pushimeve shtesë ose një vend të veçuar parkimi.

 • Vazhdoni të mësoni

Edhe përfaqësuesit më të mirë të shitjeve në botë mund të mësojnë një ose dy gjëra të reja. Në ditët e sotme, taktikat e shitjes po zhvillohen vazhdimisht ndërsa kompanitë ndërthurin teknikat tradicionale të shitjeve me shitjet në internet. Njerëzit e shitjes gjithashtu duhet të modifikojnë qasjen e tyre ndërsa tendencat e konsumatorit luhaten ose audienca e synuar ndryshon. Nevoja për t’u përshtatur dhe evoluar nuk ka qenë kurrë më e madhe.

Ka pafund programe shitjesh në internet me kosto të ulët për të zhvilluar aftësitë e shitjeve. Nëse kostoja e klasave për të gjithë është shumë e lartë për sa i përket kohës dhe tarifave për stafin, ju mund të konsideroni mbajtjen e seminareve tuaja të shitjeve brenda vendit të punës.

Kjo rrugë ju ofron një përfitim shtesë duke ju lejuar të personalizoni programin mësimor për t’ia përshtatur më mirë organizatës suaj. Një seminar i brendshëm i ofron mundësinë ekipit tuaj të dëgjojë nga udhëheqësit e bizneseve lokale, të cilët mund të ndajnë njohuritë e tyre mbi trendet dhe taktikat e shitjeve.

 • Eliminoni spekulimet, punoni me të dhëna

Jepini fund supozimeve në lidhje me çfarë po funksionon (dhe çfarë jo) duke parë të dhënat. Shifrat e shitjeve të regjistruara megjatë kohës do të jenë shumë më efektive kur bëhet fjalë për ndjekjen e një strategjie të shitjeve pas-pandemike.

Kini parasysh që mbledhja e të dhënave të besueshme kërkon kohë, sa më shpejt të filloni, aq më mirë. Këtu janë disa shembuj të shifrave që kompania juaj mund të fillojë të gjurmojë:

 • Numri i klientëve potencialë të gjeneruar
 • Shkalla e konvertimit të klientëve potencialë në shitje
 • Përqindja e të ardhurave nga klientët e rinj / ekzistues
 • Rritja e të ardhurave në total
 • Mesatarja e shitjeve
 • Kostoja e mbylljes së një shitje

Këto metoda dhe shumë të tjera mund të përdoren për të monitoruar progresin dhe për të bërë rregullime të llogaritura. Nëse shihni që një strategji po jep rezultate të shkëlqyera, mund ta zhvendosni theksin larg nga përpjekjet më pak efektive. Nëse shitjet bien, është koha të braktisni strategjinë aktuale.

 • Vlerësoni mundësitë për automatizim

Ka ndoshta disa aspekte të kanalit tuaj të shitjeve që mund të automatizohen. Eliminimi i detyrave të rëndomta që lidhen me shitjet i lejon ekipit tuaj të përqendrohet në mbylljen e marrëveshjeve dhe ofron një nxitje të moralit. Automatizimi gjithashtu funksionon edhe kur ekipi juaj është jashtë vendit të punës, duke hedhur bazat në mënyrë që ata të kthehen furishëm.

Për shembull, softueri i menaxhimit të marrëdhënieve me klientin regjistron automatikisht të dhënat e klientit dhe detajet e një angazhimi. Për t’u përgatitur për thirrjet dhe takimet në të ardhmen, përfaqësuesit e shitjeve mund të tërheqin profilin e klientit dhe të marrin të gjitha informacionet që u nevojiten me vetëm disa klikime. Softueri CRM mund të mbledhë klientë të gjeneruar nga faqja e internetit të kompanisë, mediat sociale dhe burime të tjera, duke e bërë më të lehtë për përfaqësuesit të gjejnë dhe të angazhohen me klientë të rinj.

 • Krijoni empati me klientët

Marrëdhënia autentike me klientët ka qenë gjithmonë një pjesë thelbësore e suksesit të shitjeve, por do të jetë edhe më e rëndësishme në 2021. Pandemia Covid-19 prishi shumë biznese dhe vazhdon të shkaktojë probleme për të gjithë. Njerëzit ka të ngjarë të jenë më hezitues për të bërë shpenzime financiare ndërsa rimëkëmben nga pandemia. Një ekip i suksesshëm shitjesh do të dijë ta përfshijë këtë realitet në qasjen e tyre duke demonstruar empati me klientët.

Në 2021, do të jetë kritike që përfaqësuesit e shitjeve të bëjnë një përpjekje të përbashkët për të vënë veten në vendin e njerëzve që po përpiqen të tërheqin. Kjo kërkon dëgjim aktiv në vend që të përsërisësh në heshtje atë që ke planifikuar të thuash sa herë që klienti pushon së foluri. Shitësit tuaj do të duhet t’i përgjigjen shqetësimeve aktuale me përgjigje të personalizuara në vend që të mësojnë përmendësh një tekst të shkruar shitjesh.

 • Mposhtni gjithë barrierat për të arritur suksesin

Kërkoni dhe shembni çdo pengesë që nuk lejon që ekipi juaj i shitjeve të ecë përpara. A ka shkaktuar pandemia mungesë besimi ose ngurrim për t’ju afruar klientëve? A ka ndonjë shpërqendrim që mund të eliminohet?

Do të jetë më mirë të supozoni se ka pasur të paktën disa situata të vështira për t’u zgjidhur që nga fillimi i pandemisë. Çdo anëtar i ekipit duhet të ketë patur të paktën një pengesë unike përpara suksesit.

Merrni kohën për t’u ulur (ose për një takim në Zoom) me punonjësit tuaj një nga një. Diskutoni pikat e forta dhe të dobëta dhe krijoni strategji së bashku për t’i kaluar vështirësitë një nga një.

 • Festoni sukseset

Morali i ekipit ndihmon në rritjen e shitjeve përveç frymës së bashkëpunimit në zyrë. Inkurajoni ekipin tuaj të qëndrojë i motivuar duke festuar fitoret e mëdha dhe të vogla. Konkurrenca miqësore mund të jetë gjithashtu një gjë e mirë, për sa kohë që qëndron miqësore.

Filloni të krijoni disa gara shitjesh për ta mbajtur ekipin tuaj të shitjeve të angazhuar. Thjesht bëjeni të qartë se mundimi për të fituar duke ulur punonjës të tjerë nuk do të tolerohet.

 • Krijoni aktivitete jashtë vendit të punës

Krijoni lidhje më të forta midis punonjësve duke organizuar aktivitete në ekip larg zyrës. Ftojeni ekipin për një pasdite në ambjente malore ose organizoni një turne lojrash një të premte pasdite. Çfarëdo që të zgjidhni, çështja është që të mblidhni njerëzit tuaj së bashku në një mjedis që nuk është i lidhur me punën.

Kini parasysh se shumë janë ende duke u marrë me streset e Covid-19. Aktivitetet pas orarit të punës janë të mira për sa kohë që nuk krijoni pritshmëri për një pjesëmarrje të detyrueshme. Ofroni diçka të sigurt dhe argëtuese, por jini të ndjeshëm ndaj nivelit të ndryshëm të komoditetit të të gjithëve.

A jeni gati të shihni ekipin tuaj të drejtuar në të gjithë drejtimet e duhura? Mbani në mend këto këshilla dhe do të shihni përpjekjet tuaja të pasqyruara në performancën e tyre. Nëse ndërmerrni hapat e duhur, 2021 mund të jetë viti juaj më i mirë i shitjeve.

LINKEDIN

Artikulli paraprakRriten çmimet e tregtisë me pakicë të produkteve ushqimore, pijeve dhe duhanit
Artikulli tjetërA mund t’i rezistojë kompania juaj një krize?