6 LIBRAT MË TË MIRË TË BIZNESIT PËR 2020

Po ndihet vjeshta mbarë vendit, që do të thotë është koha për erëza, xhupat komodë dhe fatmirësisht për lexuesit, njoftimi i listës së shkurtër për Financial Times dhe McKinsey’s  për çmimin vjetor të Librit më të Mirë të Biznesit.

Si kurrë më parë, lista u ofron atyre që janë të interesuar në biznes të lexojnë disa prej titujve më të mirë të vitit dhe më provokues.

“Në një vit të shënuar nga përçarje dhe pasiguri, juria ka zgjedhur një listë të shkurtër, e cila adreson çështje kritike të biznesit, nga e ardhmja e punës te rëndësia e teknologjisë, në mënyrë origjinale, të këndshme dhe provokuese,” komentoi Roula Khalaf, redaktore e FT.

Prandaj, merrni disa prej tyre dhe mësohuni për të shijuar motin më të freskët me një libër që do t’ju bëjë të mendoni.

1.Deaths of Despair and the Future of Capitalism nga Anne Case dhe Angus Deaton

Premisa themelore e ëndrrës amerikane është që çdo brez të zhvillohet më tepër se brezi i kaluar. Në vitin 2015, ekonomisti, Angus Deaton fitues i çmimit Nobel dhe kolegia e tij Anne Case zbuluan se Amerika nuk po e mbante më atë premtim. Vdekjet në mesin e klasës punëtore të bardhë në vend ishin në rritje dhe jetëgjatësia në rënie. Faktori kryesor ishin të ashtëquajturat “vdekje të dëshpërimit” të shkatuara nga vetëvrasja ose nga abuzimi me substanca të ndryshme. Ky bestseller gërmon në atë që ka ndikuar për këto pasoja dhe se çfarë duhet të bëjmë në lidhje me të.

2.No filter nga Sarah Frier

Përshkruar si “historia përfundimtare e brendësisë së Instagramit”, ky libër nga reporterja e Bloomberg Sarah Frier zgjerohet për të ofruar një paraqitje të shkurtër të prapaskenave për mënyrën se si funksionon në të vërtetë Silicon Valley. “Asnjë Filter” lidhet me një raportim të thelluar fenomenal me tregime shpërthyese që hyjnë në zemër të asaj se si Instagrami ka formësuar gjithë jetën tonë, pavarësisht nëse përdorni aplikacionin apo jo. Është shumë më tepër sesa një histori biznesi; është një histori për kulturën, famën dhe, në fund të fundit, lidhja njerëzore “, shkruan Taylor Lorenz në The New York Times, duke e quajtur atë” libri më argëtues që kam lexuar në vite “.

3.No Rule Rules nga Reed Hastings dhe Erin Meyer

Kjo tërheqje e thellë në kulturën unike dhe shumë të diskutuar në Netflix nga CEO i saj dhe një profesor i shkollës së biznesit fitoi një rekomandim nga Satya Nadella. Unë kisha privilegjin të mësoja personalisht nga Reed dhe të studioja kulturën e Netflix. Vështrimet në këtë libër janë të paçmueshme për këdo që përpiqet të krijojë dhe mbështesë kulturën organizative” tha CEO I Microsoft’s për No Rule Rules.

4.Reimagining Capitalism: How Business Can Save The World nga Rebecca Henderson

Të gjithë janë të dëshpëruar për të kuptuar se si ta shpëtojnë botën që është në flakë e thënë në mënyrë metamorfike nga situata që ka rënë duke përfshirë dhe kapitalistët. Lexuesit mund ta marrin këtë libër nga një profesor i Harvardit, i cili përpiqet të përshkruajë se si të bësh një përfitim mund të sjellë një shoqëri dhe tokë më të shëndetshme.

5.If Then: How the Simulmatics Corporation Invented the Future nga Jill Lepore

Ju mund të mos keni dëgjuar për Simulmatics, por kompania në epokën e e Luftës së Ftohtë bëri shumë për të ndërtuar botën modern në të cilën jetojme ne sot. Ajo”minoi të dhëna, shënjestroi votuesit, manipuloi konsumatorët, destabilizoj politikën dhe çrregulloi njohuritë. Kjo lidhet me dekadat para Facebook, Google, dhe Cambridge Analytica,” shpjegon Amazon. Libri If Then nga Jill Lepore gërmon historinë e harruar që parandalon problemet e gjigantëve të sotëm të Silicon Valley.

6.A World Without Work nga Daniel Susskind

Robotët do të na zëvendësojnë. A do jetë ky një makth apo një utopi? Libri i Susskind e udhëzon lexuesin përmes kësaj pyetjeje, duke shqyrtuar argumentet e menduesve në të dy anët e debatit duke paraqitur sfidat e një bote ku makineritë bëjnë pjesën më të madhe të punës, kështu që njerëzit duhet bëjnë më pak . Sipas The NeW York Times,”A Worl Without Work” duhet të lexohet nga çdo kandidat i mundshëm presidencial që mendon për ekonominë e së ardhmes” dhe mbase edhe për të tjerët. /BM/

Artikulli paraprakJaponezët krijojnë maskën që përkthen në tetë gjuhë të botës
Artikulli tjetër3 mënyrat si t’i trajnojmë punonjësit e rinj