5 trende në marrëdhëniet me publikun që do të ndikojnë në suksesin e markës suaj në 2021

Nëse viti i kaluar ka provuar ndonjë gjë, është rëndësia e mesazheve pozitive. 2020 e zhvendosi peisazhin e marrëdhënieve me publikun në mënyra që ishin të pamundura të parashikoheshin. Në disa mënyra, është duke u bërë më e vështirë se kurrë të thuash diçka domethënëse pa dikë, diku, që ngrihet për të të kundërshtuar. Kushtojuni vëmendje këtyre pesë tendencave të industrisë në vitin e ardhshëm. Bërja e kësaj do t’ju ndihmojë të shmangni me sukses “minat tokësore të PR” që mund të hedhin në erë markën tuaj në 2021.

Rëndësia e përmbajtjes do të jetë kritike për arritjen e njerëzve të duhur.

Dhjetë vite më parë, do të kishit dëgjuar shumë njerëz t’ju thonin: “Përmbajtja është mbreti”. Ideja ishte që gjithçka që duhej të bënit ishte të krijonit përmbajtje cilësore dhe bota do të hapte një rrugë për te dera juaj. Epo, vlera e kësaj këshille ra kur të gjithë filluan të krijonin përmbajtje.

Njëtrajtshmëria, kjo është konsiderata tjetër e rëndësishme kur zhvillohet përmbajtja. Njëtrajtshmëria duhet të jetë përparësia juaj kryesore kur bëhet fjalë për përzierjen e PR dhe SEO së bashku për të “zotëruar” tema specifike, terma dhe njohuri në industrinë tuaj.

Nëse njëtrajtshmëria është mbret, atëherë shpërndarja e segmentuar është mbretëresha. Më parë, liderët e industrisë ishin ata që ndërtonin një numër të madh ndjekësish dhe shpërndanin në mënyrë efektive përmbajtjen e tyre. Vetëm më vonë markat filluan të kuptonin se shumë nga ndjekësit e tyre nuk ishin dhe aq të vlefshëm. Të kesh një tufë ndjekësish nuk përkthehej domosdoshmërisht në përfitime, e lëre më besnikë ndaj markës.

Për dy ose tre vitet e ardhshme, aftësia juaj për të dominuar çdo industri do të drejtohet nga dërgimi i mesazhit tuaj tek një audiencë përkatëse. Këta janë njerëzit që interesohen dhe janë në gjendje të veprojnë mbi ato që keni për të thënë.

 

Mjetet e avancuara të PR do të kthehen në të domosdoshme.

Në të kaluarën e afërt, profesionistët e PR-it mund të vazhdonin punën duke përdorur një fletëllogaritëse që strehonte listën e tyre të kontakteve në media. Ato ditë kanë kaluar.

Në ditët e sotme, ka shumë detaje, faktorë ndikues dhe faktorë të varur që duhet të gjurmohen ndërsa marrëdhëniet zhvillohen. Mjetet më të reja si Prowly dhe Muckrack kombinojnë informacionin e bazës së të dhënave me një ndërfaqe që e bën më të lehtë menaxhimin e marrëdhënieve.

Këto sisteme ndërtojnë lidhje të reja për ju, duke ju mundësuar që të përqendroheni në marrëdhëniet tuaja ekzistuese. Drejtuesit e industrisë shpejtë do ta shohin softuerin e menaxhimit të marrëdhënieve jo si një shpenzim, por si një investim kritik.

Rritja e Paywalls do të ushqejë shfaqjen e më shumë blogjeve të ndërmarrjeve

Kompanitë e krijuara të medias kanë filluar të kapërcejnë bumin që shoqëroi futjen e paywalls. Për ta, paywalls kanë kuptim. Ata po gjenerojnë përmbajtje të vlefshme dhe duhet të fitojnë nga shërbimet e tyre.

Dobësitë janë të dukshme: vizitorët që nuk dëshirojnë të paguajnë për përmbajtjen mbeten jashtë. Ky zhgënjim mund të pasojë në një përshtypje të qëndrueshme negative.

Kompanitë që paguhen për shërbimet e tyre (në krahasim me përmbajtjen e tyre) duhet të konsiderojnë mbajtjen e një blogu informues. Një blog i një kompanie duhet të përqendrohet në trendet në industrinë që ju shërbeni, jo domosdoshmërisht vetëm në shërbimet tuaja.

Nëse besoni në atë që kompania juaj ka për të ofruar, nxitja e një klienti të mirëinformuar është në avantazhin tuaj. Formimi i marrëdhënieve me kompani të tjera që plotësojnë misionin tuaj dhe marrja e praktikantëve sëbashku me ta, do të jetë jetike.

 

Platformat e reja mund të jenë interesante, por mund të krijojnë shpërqendrim

Diçka e re nuk është domosdoshmërisht diçka më e mirë, megjithëse mund të jetë. Do të duhet të informoheni përpara se të hidheni në ndonjë platformë të re.

Kemi Clubhouse, për shembull. Ky komunitet i bazuar në audio është një vend i shkëlqyeshëm për ekspertët për të ndarë përmbajtje. Njerëzit vijnë në Clubhouse kryesisht për të mësuar diçka duke dëgjuar. Është argëtuese dhe edukative.

Megjithatë, për disa marka, Clubhouse nuk do të kishte kuptim. Kanalet tuaja ekzistuese të komunikimit janë të përshtatshme për të dhënë rezultate më të mira. Në platformat kryesore të mediave sociale, ka shumë të ngjarë të gjeni njerëz që tashmë kërkojnë të blejnë ose po bëjë punën për një blerjeje në të ardhmen e afërt.

Menaxhimi i reputacionit proaktiv do të bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm

Amerikanët sapo kanë kaluar nëpër zgjedhje mjaft të diskutueshme, në krye të një pandemie në mbarë botën. Retorika ka qenë e mprehtë dhe përçarëse. Markat po hasin rrezikun në rritje të prishjes pa dashje të pjesëve të gjera të popullsisë dhe të vuajtjes në gjithë shtypin e keq që vjen pas kësaj.

Është gjithmonë më e lehtë për të pastruar një rrëmujë nëse keni bërë përgatitje para kohe. Në mënyrë proaktive rrethoni markën tuaj me mesazhe pozitive. Një qasje e angazhuar, e qëndrueshme e menaxhimit të reputacionit do të jetë kritike kur, jo nëse, të vijë koha për të trajtuar një krizë PR.

Përdoreni në mënyrën e duhur dhe njerëzit nuk do të jenë të prirë të besojnë lajme të këqija për ju, edhe nëse janë të vërteta. Me pak fat, çdo gafë në të ardhmen e PR do të konsiderohet një gabim i vogël, jo një karakteristikë përcaktuese.

Vitin e kaluar ne kemi përjetuar më shumë trazira sociale sesa shumica prej nesh kanë parë ndonjëherë. Markat që mund t’i përshtaten këtyre trendeve të PR do të jenë në gjendje të krijojnë oazet e tyre të qetësisë.

LINKEDIN

Artikulli paraprakFinancat islame fillojnë në shtëpi, jo në bankë, thotë rektorja dhe trajnerja e menaxhimit financiar Dr. Murniati
Artikulli tjetërRregullat dhe të drejtat e punëtorit