5 teknika për të përmirësuar menaxhimin e kohës tuaj

Sigurisht, ju dëshironi të menaxhoni kohën tuaj. Kush nuk e dëshiron një gjë të tillë? Por si shumica e njerëzve keni luftuar me këtë pengesë. Arsyeja e vërtetë është se jeni fokusuar në gjërat e gabuara.

Menaxhimi i kohës nuk ka lidhje vetëm me ndryshimin e sjelljes tuaj. Ka të bëjë me ndryshimin e qëndrimit tuaj mendor gjithashtu. Menaxhimi i kohës ka të bëjë me qëndrimin e drejtë dhe pjesa tjetër do të rrjedhë krejt natyrshëm.

Vendosni të bëheni më efikas me kohën tuaj

Keni vendosur të bëheni ekspertë në menaxhimin e kohës? Më e rëndësishmja, nuk mund të prisni derisa të bëheni një ekspert, pasi kjo do iu çojë edhe njëherë në një mendim të gabuar dhe do iu çojë në zvarritje të mëtejshme. Kjo është diçka që ju duhet ta vendosni në këtë moment.

Qëllimi është që ta bëni kohën tuaj të efektshme aq shumë sa njerëzit e tjerë të ulen dhe të marrin shënime. Nga atje, mund të thyeni zakonet e këqija dhe të ktheheni në një model.

Përdorni afirmimin tuaj pozitiv

Hapi i dytë është që të përdorni në mënyrë të vazhdueshme afirmim pozitiv. Ideja është që të jepni deklarata pozitive për veten tuaj (kjo mund të jetë me zë të lartë ose në mendjen tuaj) .

Nga atje, subkoshienca juaj do mësojë dhe do i përdori këto deklarata pozitive për t’u marrë me botën. Mënyra më efektive për ta bërë këtë është duke ia përsëritur vetes vazhdimisht. Këto mund të jenë deklarata të tilla si “Unë jam i shkëlqyer në menaxhimin e kohës” ose “Unë e di se si ta menaxhoj kohën time në mënyrë efektive dhe efikase.” Çdo deklaratë e tillë, nëse përsëritet me besim dhe pranim do të bëhet pjesë e programit tuaj të brendshëm.

Vizualizimi

Hapi i tretë për t’u bërë një makinë e menaxhimit të kohës është përdorimi i vizualizimit. Truku këtu është për të vizualizuar veten si dëshironi. Në qoftë se ju mund ta bëni këtë shpesh, atëherë personi që ju jeni në pjesën e jashtme përfundon duke qenë personi që ju vizualizoni në mendjen tuaj.

Pra, ju doni ta kujtoni veten si dikush që është i organizuar mirë, efikas dhe i aftë për të përdorur kohën e tij në mënyrën më të mirë të mundshme. Pastaj ju më në fund do të transformoheni dhe do të bëheni ai person. Kjo do të depërtojë nëpër pengesat e koshiencës tuaj dhe do iu shndërrojë në personin që imagjinoni për veten tuaj.

Krijoni perfekten tuaj

Ju mund ta çoni më tej teknikën e vizualizimit duke krijuar këtë imazh vizual dhe përqëndrohuni në atë sa më shumë të jetë e mundur. Shtrihuni në një vend të qetë dhe përpiquni të parashikoni se si do të jeni më efektivë me kohën tuaj.

Atëherë vizualizoni se si kjo do iu bëjë të ndiheni dhe si do iu bëjë përshtypje edhe njerëzve të tjerë rreth jush.

Pretendoni se tashmë jeni të shkëlqyer

Dhe së fundi, përdorni fuqinë për të pretenduar se do shquheni për menaxhimin e kohës. Në vend që të jeni ai që jeni, imagjinoni se jeni një karakter në një film ose në një lojë që absolutisht shkëlqen në menaxhimin e kohës.

Artikulli paraprakPronësia e hapësirës virtuale publike
Artikulli tjetërLiderët: Si te marrësh kontrollin e arritjeve të tua në 2021