5 mënyra për të qenë më pozitivë në punë

Ndoshta ju e shihni rolin tuaj në punë të pakëndshëm ose stresues, ose mbase shefi ose bashkëpunëtori juaj është një makth total…

Pra, nëse nuk jeni akoma afër asaj pune që keni ëndërruar por doni të përmirësoni përvojën tuaj në vendin e punës, këtu janë 6 mënyra për të qenë më pozitivë në punë.

Kontrolloni rrethin e kolegëve nga të cilët rrethoheni në punë – Nëse miqtë tuaj të punës janë gjithmonë duke folur dhe duke u ankuar për shefin ose punën në përgjithësi, atëherë dhe ju do të urreni absolutisht shefin tuaj dhe punën tuaj në përgjithësi.

Mësoni diçka të re – Ju mund të mërziteni vërtet me punën tuaj për shkak të monotonisë së të bërit të njëjtën gjë çdo ditë. Nëse ky është rasti, gjeni diçka të re për të mësuar rreth rolit tuaj. Ose filloni të mësoni një aftësi të re në lidhje me punën tuaj, që ndoshta mund t’ju bëjë më të mirë në të.

Gjeni një rol të ndryshëm – Mund të jetë e mundur që një rol tjetër në punën tuaj të jetë më i përshtatshëm për ju. Dhe nëse hapi më lart ju çoi të mësoni aftësi të reja që ju bëjnë më të mirë në punën tuaj, mund të ishte koha e përsosur për të eksploruar mundësi të reja.

Bëni një pushim të vërtetë – Në vend që të nxitoni për drekë me miqtë tuaj, provoni të ndriçoni në drekë, në mënyrë që të keni fleksibilitetin për të gjetur qetësi dhe vetmi. Kjo mund t’ju japë mundësinë për të medituar, reflektuar mendërisht ose të shkoni në shëtitje.

Mos e ço punën tënde në shtëpi – Për shkak se ne kalojmë kaq shumë kohë në punë, është kaq thelbësore të mbash një ekuilibër pozitiv punë-jetë. Kështu që, lërini detyrat dhe projektet tuaja në tryezën tuaj dhe shijoni kohën kur largoheni nga puna. /eo/

Artikulli paraprakCanalys: Tregu global i PC, rritje 35% në tremujorin IV 2020
Artikulli tjetërKievi kërkon që Çernobili të bëhet Trashëgimi e UNESCO-s, 20 vjet pas mbylljes së centralit