5 këshilla për të pasur sukses në lidhjet virtuale

Midis shumë aktiviteteve dhe industrive që u ngadalësuan nga përhapja e Covid-19, lidhjet morën një goditje të madhe në vitin 2020. Zhduken orët e lumtura pas pune dhe takimet lokale ku ju mund të kishit fërkuar shpatullat me njerëzit që mund t’i jepnin karrierës suaj një nxitje. Kjo nuk do të thotë që lidhja është tani e pamundur, vetëm se qasja juaj mund të ketë nevojë të ndryshojë.

 

Nëse Covid-19 na mësoi ndonjë gjë, është se teknologjia mund të bëjë pothuajse gjithçka të mundur, duke përfshirë krijimin e lidhjeve nga komoditeti i shtëpisë tuaj. Vetëm disa këshilla do t’ju ndihmojnë të filloni udhëtimin tuaj të rrjetit virtual në pak kohë:

  1. Filloni me një qëllim

Ashtu si me shumicën e përpjekjeve, ju do të keni më shumë sukses duke filluar me një qëllim. Çfarë shpresoni të merrni nga lidhjet? A po kërkoni një mundësi për punë ose këshilla për karrierën? Dëshironi të mësoni nga një profesionist në një fushë të veçantë? Pasi të keni vendosur qëllimin tuaj, ai do të drejtojë hapat që do ndërmerrni.

Për shembull, kompania juaj mund të ketë eliminuar pozicionin tuaj gjatë Covid-19, duke ju bërë që të kërkoni punë diku tjetër. Ju madje mund të jeni duke menduar për një ndryshim në karrierë. Filloni të identifikoni njerëzit në fushën tuaj të interesit që mund të ofrojnë këshilla se si të arrini nga vendi ku jeni atje ku shpresoni të jeni.

Qëllimet tuaja gjithashtu do të diktojnë sa orë ju kushtoni drejt lidhjeve. Dikush që kërkon një punë do të dëshirojë të kalojë një kohë të mjaftueshme në krijimin e lidhjeve çdo ditë derisa të gjejë një pozicion të ri. Nga ana tjetër, një sipërmarrës i zënë mund të kalojë vetëm një orë në javë duke ndërtuar gradualisht marrëdhënie me investitorë të mundshëm.

 

  1. Krijoni dhe kontaktoni personat në rrjetin tuaj

Para se të zhyteni në rrjete, virtuale ose ndryshe, do të dëshironi të zgjeroni rrjetin tuaj të lidhjeve. Për fat të mirë, interneti është mënyra më e mirë për të gjetur kontakte të reja. Faqet e mediave sociale si LinkedIn e bëjnë të lehtë kërkimin e drejtuesve të mendimit dhe kolegëve në industrinë tuaj të zgjedhur si dhe për t’i arritur.

Ju gjithashtu mund të bashkoheni me grupe të dedikuara për tema specifike. Le të themi se doni të takoni dikë në fushën e financave sportive. Interneti ka grupe të caktuara për këtë dhe industri të tjera specifike ku mund të krijoni lidhje me njerëz me të njëjtin mentalitet.

Para se të dërgoni një ftesë lidhjeje për këdo, sigurohuni që profili juaj i mediave sociale të jetë profesional dhe i përditësuar. Një profil tërheqës do të shtojë besueshmëri në mesazhet që ju dërgoni duke kërkuar të lidheni. Kur krijoni një email ose mesazh LinkedIn, mos harroni të kontrolloni dy herë gramatikën, tonin dhe nënshkrimin tuaj përpara se të shtypni sendin.

  1. Përgatituni

Për të bërë një lidhje virtuale të suksesshme me këdo, do të të duhet një lidhje e qëndrueshme në internet. Asgjë nuk duhet të ndalojë planin tuaj të rrjetit, si përshembull vështirësitë teknike. Pushimet dhe vonesat audio do ta bëjnë të pamundur imitimin e një takimi personal dhe marrjen e vlerës së vërtetë nga rrjetet tuaja.

Bëni një provë të konfigurimit tuaj përpara çdo mundësie të lidhjeve virtuale. Jepini vetes kohë të mjaftueshme për të punuar me ndonjë ngërç para se të fillojë takimi. Sigurohuni që rezultatet tuaja audio dhe video janë të mira dhe se asgjë nuk po e ngadalëson shpejtësinë tuaj të internetit. Nëse planifikoni të mbani shumë takime virtuale, konsideroni të investoni në pajisje me cilësi të lartë për t’u siguruar që çdo telefonatë të shkojë normalisht.

Ju gjithashtu duhet të përgatisni atë që dëshironi të thoni gjatë takimeve të rrjetit. Bëni rolin e një intervistuesi, duke bërë pyetje për të drejtuar bisedën dhe duke marrë shënime të zellshme për atë që ndan i kontaktuari juaj. Përgatitja e fortë do t’i tregojë lidhjes suaj të re se ju e respektoni kohën e tyre dhe siguroheni që të merrni sa më shumë vlera nga përvoja.

  1. Praktikoni shkrimin tuaj

Jo të gjitha përvojat e rrjeteve do të kërkojnë audio e dhe video. Disa kontakte do të preferojnë të dërgojnë mesazhe siç e lejon orari i tyre, duke u dhënë atyre kohë të mjaftueshme për të menduar për përgjigjet e përshtatshme të pyetjeve tuaja. Për të mirën e këtyre individëve dhe tuajin, filloni të përsosni aftësitë tuaja për të shkruar.

Filloni duke lexuar disa nga postimet, postat elektronike dhe tekstet tuaja të kaluara. A është toni profesional? A ka ndonjë gabim të dukshëm gramatikor që duhet të zgjidhet? Analizimi i shkrimeve tuaja aktuale do t’ju japë një ide më të mirë se çfarë të rregulloni.

Më shumë se gjithçka, sigurohuni që shkrimi juaj të jetë i respektueshëm dhe profesional. Njerëzit me të cilët po kontaktoni me mirësi po gjejnë kohë për ju në oraret e tyre të zëna dhe shkrimet tuaja duhet të pasqyrojnë vëmendjen dhe vlerësimin tuaj. Sigurohuni që të dërgoni një mesazh falënderimi për këdo që lidheni.

  1. Ndani përvojat tuaja

Sa herë që lidheni me dikë të ri, pyesni ata nëse do të jenë të gatshëm t’ju lejojnë të ndani disa nga ato që keni mësuar prej tyre. Nëse është kështu, ju mund të krijoni postime në rrjetet sociale duke përshkruar disa nga gjërat që ju mësuan dhe të shprehni vlerësimin tuaj për kohën që ata ndanë.

Postimi i kësaj përmbajtjeje do t’ju ndihmojë të krijoni markën tuaj personale si lidhës dhe si një nxënës i vazhdueshëm, i cili do të ndikojë pozitivisht në të gjitha marrëdhëniet tuaja virtuale. Lidhjet e reja do të shohin aktivitetin tuaj dhe do të ndjehen më komodë kur caktojnë takimet me ju. Ju madje mund të gjeni njerëz që kërkojnë të lidhen me ju për të marrë informacion në lidhje me përvojat tuaja.

Këshilla më e mirë nga të gjitha është të bëni përpjekje. Ju nuk do të krijoni shumë kontakte në qoftë se vendosni të lëvizni nëpër media sociale për kënaqësi në vend të një qëllimi. Merrni këtë listë dhe filloni nga puna, sepse shumë mundësi presin përmes rrjeteve virtuale.  /BM/

Linkedin

Artikulli paraprakÇ’ndodh në vendin ku apartamenti shitet me 156,000 euro për metër katror?
Artikulli tjetërKy është qyteti me më shumë milionerë në botë