5 hapa që mund të ndjekin drejtuesit për të promovuar objektivat e ekipit

Si udhëheqës, ju jeni përgjegjës për të ndihmuar ekipin tuaj të arrijë potencialin e tij të plotë. Ata nuk do e arrijnë kulmin e tyre nëse nuk sfidohen siç duhet. Ju mund t’i nxisni ata duke vendosur dhe promovuar qëllimet e ekipit. Një qëllim ekipi i bashkon të gjithë si një njësi e vetme. Secili anëtar i ekipit do të zhvillohet individualisht, por përpjekjet e tyre kolektive do të arrijnë shumë më tepër sesa mund të arrini të vetëm. Për ta bërë ekipin tuaj të arrijë performancë më të lartë, ndërmerrni këto pesë hapa të thjeshtë:

  • Përfshihuni në vendosjen e objektivave

Bisedoni me ekipin tuaj dhe diskutoni se cilat lloje objektivash duan të vendosin. Lërini të ndajnë njohuritë e tyre mbi atë që duhet të përmirësojnë dhe cilat qëllime do t’i ndihmojnë ata të përparojnë. Drejtojini përpjekjet e tyre drejt një qëllimi të cilin mund ta ndajnë së bashku.

Drejtimi i përpjekjeve të tyre do të sigurojë që qëllimi që ata kanë në mendje të jetë i përshtatshëm. Juve ju duhet një qëllim që është i arritshëm, por gjithashtu sfidon kufijtë e ekipit tuaj. Bëhuni dora udhëzuese që i ruan ata për të shkuar nga një ekstrem në tjetrin.

Si shembull, kini parasysh një objektiv për ekipin tuaj të shërbimit ndaj klientit në lidhje me vlerësimet e klientëve. Ndonëse një normë kënaqësie 100% për pjesën tjetër të tremujorit është një qëllim i lavdërueshëm, ka shumë faktorë në lojë për ta bërë atë realist. Në vend të kësaj, shikoni shifrat e muajit të kaluar dhe vendosni një qëllim që e sfidon ekipin të përmirësohet edhe nëse kjo thjesht do të thotë të merrni 75% deri në 85%.

  • Kontrolloni shpesh

Kur bëhet fjalë për qëllimin e ekipit tuaj, mos e vendosni thjesht sa për të qënë dhe më pas ta harroni. Kontrolloni shpesh progresin e tyre për të parë se cilët faktorë po i ngadalësojnë dhe si mund t’i ndihmoni ata gjatë pengesave. Prania juaj do të inkurajojë çdo anëtar të ekipit të përpiqet të bëjë më të mirën.

Ndërsa kontrolloni shpesh, jini të kujdesshëm për të mos e mikromenaxhuar ekipin tuaj. Ju dëshironi të jeni në dispozicion në një mënyrë mbështetëse, jo shqetësuese. Përfshirja juaj në çdo detaj të planifikimit dhe ekzekutimit do ta demoralizojë ekipin tuaj. Në vend të kësaj, shprehni besim duke u dhënë atyre autonomi në mënyrën se si i përmbushin qëllimet e tyre. Bëhuni një burim që ata e përdorin vetëm kur kanë nevojë për ndihmë.

Merrni kohë për t’u takuar me anëtarët e ekipit individualisht dhe në grup. Çdo person do të ketë pikat e forta dhe të dobëta unike, të cilat do të mund t’i përdori ose t’i adresojë. Duke ndihmuar secilin individ përmes sfidave të tij, ekipi në tërësi do të bëhet më i fortë.

  • Ofroni stimuj

Stimujt e duhur do ta nxisin ekipin tuaj në ndjekjen e qëllimeve të larta. Ndonëse zhvillimi personal dhe i ekipit është shpërblyes në vetvete, pasojat janë të shkëlqyera për t’ju ndihmuar të kaloni pengesat afatshkurtra.

Përdorini me zgjuarsi stimujt tuaj. Nxitjet nuk duhet të funksionojnë kundër objektivave që po përpiqeni të arrini. Për shembull, nëse jeni duke u përpjekur të nxisni bashkëpunimin brenda ekipit tuaj të shitjeve, mos ofroni bonuse individuale për shitje, të cilat mund të inkurajojnë konkurrencën midis anëtarëve të ekipit.

Në vend të kësaj, zgjidhni një stimul kolektiv për të cilin anëtarët e ekipit do të duhet të punojnë së bashku për ta fituar. Nëse një udhëtim në Disneyland kërkon që i gjithë ekipi të arrijë një qëllim kolektiv të të ardhurave, udhëheqësi juaj i shitjeve do të ketë më shumë të ngjarë të ndihmojë një koleg me një informacion të nevojshmëm sesa ta mbajë atë për vete.

  • Festoni sukseset

Do t’ju duhet kohë për të arritur qëllimet e ekipit. Gjatë rrugës, merrni kohë për të festuar edhe fitoret më të vogla. Çdo sukses, sado i vogël, do të mbajë motivimin dhe moralin e ekipit tuaj në një nivel të lartë për të nxitur përpjekjet e mëtejshme.

Objektivat e shitjeve janë një shembull i përsosur për të shpjeguar këtë faktor. Le të themi se keni vendosur një qëllim me ekipin tuaj për të rritur të ardhurat tremujore me 90%. Për tre muajt e ardhshëm, festoni çdo shitje të mbyllur, rritje apo ripërtëritje që çon në qëllimin përfundimtar. Krijoni një traditë argëtuese për çdo shitje të cilën mund ta dëgjojë e gjithë zyra.

Ndërsa festoni sukseset, mos harroni të adresoni dështimet. Ju mund të mësoni po aq shumë, për të mos thënë më shumë, nga gabimet tuaja se sa nga fitoret tuaja.

  • Vendosni qëllimet tuaja

Vetëm sepse jeni drejtues i grupit nuk do të thotë që nuk mund të gjeni mënyra për të përmirësuar veten. Vendosini vetes synimin për të vendosur qëllime së bashku me ekipin tuaj, për t’i treguar atyre përpjekjen që po bëni për t’u përmirësuar me ta. Shembulli juaj do të jetë aq inkurajues sa çdo nxitje ose sukses.

Ndonëse mund të keni shumë qëllime personale, vendosni të paktën një qëllim profesional që mund ta përdorni për të mbledhur ekipin tuaj së bashku. Ndoshta është një qëllim personal shitjesh ose një rritje e nivelit të mbajtjes së punonjësve. Çfarëdo që të jetë, ekipi juaj do të dojë t’ju shohë duke luftuar në mënyrë aktive së bashku me ta.

Një udhëheqës i mirë mund ta ngrijë ekipin e tij me pak motivim dhe udhëzim. Ndiqni këto hapa dhe do të habiteni nga ajo që ekipi juaj do të jetë në gjendje të arrijë.

LINKEDIN

Artikulli paraprakSHITBLERJA ME KËSTE
Artikulli tjetërLondra rifiton kryesimin në Global Cities Index