4 këshilla se si të merrni vlerësime pozitive

Duke marrë një rol më proaktiv në procesin e angazhimit të klientit, do të merrni vlerësimet që forcojnë markën tuaj dhe sjellin edhe më shumë shitje. Kur bëhet fjalë për sigurimin e rritjes së qëndrueshme të biznesit, ndonjëherë mund të duket sikur kemi një numër të madh opsionesh të marketingut për të zgjedhur.

Megjithatë, financiarisht në suksesin tuaj, këto vlerësime janë një mënyrë e fuqishme për të bindur klientët të blejnë produktet tuaja, por vetëm nëse merrni vlerësime në radhë të parë.

1.Jepni një përvojë që tejkalon pritjet

Nëse dëshironi që klientët të flasin për markën tuaj me familjen dhe miqtë dhe të lënë komente në internet, duhet të tejkaloni pritshmëritë. Një përvojë e dobishme me markën tuaj mund të jetë mirë, por nuk do të mbetet në mend. Ekstremet e mira dhe të këqija janë ato që rrinë në mendjet e klientëve dhe janë ato që ka më shumë të ngjarë t’i shohin duke lënë komente në internet. Fatkeqësisht, përvojat negative shpesh lënë një përshtypje më të madhe. Një sondazh nga ReviewTrackers zbuloi se pas një përvoje negative të markës, klientët kanë 21% më shumë të ngjarë të shkruajnë një përmbledhje për të sesa do ta bënin pas një ndërveprimi pozitiv. Ju nuk doni që vlerësimet tuaja në internet të përmbyten me reagime negative. Natyrisht, mënyra më e mirë për të shmangur këtë është të shkosh përtej dhe gjatë çdo faze të udhëtimit të klientit. Kur kërkoni të kënaqni me të vërtetë klientët tuaj, ka shumë të ngjarë të merrni vlerësime pozitive.

2.Gjeni mënyra për të automatizuar pyetjen.

Për shkak se njerëzit që kanë pasur një përvojë pozitive të markës ka më pak mundësi të rivlerësojnë markën, shumë kompani bëjnë mirë kur kërkojnë në mënyrë aktive një vlerësim. Në fakt, Search Engine Land raporton se 70% e klientëve janë të gatshëm të lënë një përmbledhje në internet për bizneset lokale, kur pyeten.

Ky nuk duhet të kthehet në një proces që kërkon shumë kohë. Kohët e fundit Ryan Chaffin, themelues i KAHA, një kompani që specializohet për të ndihmuar kompanitë të marrin më shumë komente në internet,  shpjegoi se klientët e KAHA-s marrin rezultatet më të mira përmes një zinxhiri të automatizuar të postës elektronike që dërgon tre email për një periudhë një javore. Shumica e klientëve në fakt, lënë një rishikim para se të dërgohet emaili i tretë.

Duke automatizuar pyetjen, kompanitë janë në gjendje të marrin më shumë vlerësime pa pasur nevojë të bëjnë përpjekje shtesë për të arritur individualisht tek klientët e tyre.

3.Mendoni përtej Google.

Ndërsa vlerësimet për listimin e biznesit tuaj në Google janë të rëndësishme, ky nuk është vendi i vetëm ku klientët mund të drejtohen të marrin prova sociale për biznesin. Yelp dhe Facebook janë të dy platforma shumë të besueshme me informacion të konsiderueshëm.

Faqet ku bëhen vlerësime specifike të industrisë mund të përfitojnë gjithashtu nga marka juaj. Për shembull, Amazon është i shkëlqyeshëm për kompanitë që shesin produkte fizike.

4.Përgjigjiuni komenteve.

Ka më shumë gjasa të merrni komente dhe reagime nëse audienca juaj e di që në të vërtetë po i kushtoni vëmendje. Për shkak të kësaj, zakonisht rekomandohet që t’u përgjigjeni të gjitha vlerësimeve që merrni.

Në fakt, kjo praktikë inkurajohet fuqimisht nga Google si një mënyrë për të krijuar besim dhe për të rritur shikueshmërinë me klientët e mundshëm dhe motorin e kërkimit. Përgjigjia ndaj komenteve u tregon klientëve që i merrni seriozisht reagimet e tyre, duke i nxitur ata të lënë reagime më të hollësishme dhe me cilësi të lartë.

Një përgjigje publike ndaj një vlerësimi negativ, e shoqëruar me disa shërbime private ndaj klientit, mund të përmirësojë më tej vlerësimin në internet. Një studim i Harris zbuloi se kur bizneset drejtoheshin drejtpërdrejt në vlerësime negative, 33 % e klientëve ndryshuan vlerësimin e tyre në një vlerësim më pozitiv, ndërsa 34% thjesht fshinë vlerësimin negativ.

Sipas HubSpot, 88% e klientëve u besojnë vlerësimeve në internet aq sa një rekomandim personal nga një mik apo anëtar i familjes. Gjenerimi i provave shoqërore është një mjet i fuqishëm në mënyrë të pamohueshme në kompletin tuaj të marketingut.

Mos u kënaq me pritjen që klientët të të lënë një përmbledhje. Duke marrë një rol më proaktiv në procesin e angazhimit të klientit tuaj, ju do të merrni vlerësimet që forcojnë markën tuaj dhe nxisin edhe më shumë shitje. /BM/

Artikulli paraprak6 thënie motivuese për t’ju frymëzuar
Artikulli tjetërKultura e Bereqetit kundër Kulturës së ngutisë: Si të fitosh më shumë ditë pa humbur shpirtin tënd