3 tendenca teknologjike në CES 2022 që do të ndikojnë në të ardhmen e biznesit

Varianti Omicron nuk e ka penguar të ardhmen e teknologjisë të shfaqet në Las Vegas për Consumer Electronics Show, i njohur më mirë si CES. Të mërkurën, Gary Shapiro, president dhe CEO i Shoqatës së Teknologjisë së Konsumatorit, që organizon CES, foli për tendencat në konferencën e këtij viti që do të formësojnë të ardhmen e biznesit dhe teknologjisë.

Më poshtë janë tre tendenca që Shapiro theksoi në komentet e tij.

  1. Autonomia

Një moment kryesor i CES të këtij viti do të jetë Sfida Autonome Indy, gjatë së cilës ekipe nga 21 universitete në nëntë vende do të garojnë me makina autonome në Las Vegas Motor Speedway. Shapiro tha se ngjarja ka për qëllim të nxjerrë në pah teknologjinë autonome dhe të fillojë inovacionin në hapësirë.

Shapiro vuri në dukje se teknologjia e vetëdrejtimit do të ketë një numër përdorimesh përtej automjeteve të konsumatorit, duke përfshirë reagimin ndaj emergjencave dhe logjistikën. Kamionët që drejtohen vetë, tha ai, mund të ndihmojnë në zgjidhjen e çështjeve si problemet e zinxhirit të furnizimit që kanë pllakosur SHBA-në muajt e fundit. Dhe teknologjia nuk do të kufizohet vetëm në rrugë. “Mjetet që drejtohen vetë do të fuqizojnë shumë njerëz, jo vetëm makinat, por edhe karriget me rrota”, tha Shapiro. “Dhe kjo do të hapë dyer të reja për të moshuarit dhe miliona njerëz që jetojnë me lëvizshmëri të kufizuar.”

  1. Aksesueshmëria

Covid-19 ka detyruar kompanitë dhe punëtorët të izolohen, gjë që, në proces, ka çuar në përmirësime të aksesueshmërisë. Ky është viti i parë që fjalimet kryesore të CES do të transmetohen live, për shembull, pasi të pranishmit e mundshëm qëndruan në shtëpi dhe qindra të pranishëm luftuan për pjesëmarrjen e tyre personalisht.

“Ne vazhdojmë të shohim një epidemi vetmie dhe izolimi social” për shkak të pandemisë, tha Shapiro. Por teknologjia i ka ndihmuar të moshuarit dhe njerëzit me imunitet të kompromentuar të mbeten socialë: Shapiro diskutoi një bisedë të fundit me një të moshuar që i tha atij se marrja e kurseve të artit dhe muzikës në internet gjatë pandemisë i ka shpëtuar jetën.

Për kompanitë, përfitimet e përdorimit të teknologjisë për të përmirësuar aksesueshmërinë janë të mëdha, pavarësisht nëse është përmirësimi i platformave të komunikimit për punëtorët në distancë ose krijimi i produkteve të reja që mund të arrijnë klientët në mbarë botën.

  1. Qëndrueshmëria

Në vazhdën e samitit të klimës COP26, gjatë të cilit liderët globalë morën angazhime të mëdha për energjinë e gjelbër dhe neutralitetin e karbonit, CES i këtij viti do të ketë një fokus të veçantë te qëndrueshmëria. Markat e mëdha nga GM tek Samsung do të diskutojnë përpjekjet e tyre për qëndrueshmëri dhe një sërë sesionesh do të fokusohen në teknologjinë e gjelbër.

“Teknologjia po na fuqizon të bëjmë pyetje të mëdha për botën tonë,” tha Shapiro. “Si mund të krijojmë praktika më të qëndrueshme dhe të zvogëlojmë gjurmën tonë mjedisore?” Është lloji i pyetjes që themeluesit duhet t’i bëjnë vetes pasi konsumatorët bëhen më të vetëdijshëm për mjedisin. Siç tha Shapiro, nuk është vetëm gjëja e duhur për të bërë, është gjëja e zgjuar për të bërë.

/inc

Artikulli paraprakSi te behesh Super Shites
Artikulli tjetërPayPal me valutën e saj digjitale