3 mënyra se si udhëheqësit e mëdhenj kanë evoluar gjatë Covid-19

Duke filluar nga 11 Mars 2020, kur COVID u shpall nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) si një pandemi globale, përjetuam një stuhi ngjarjesh më pas me ndryshime drastike, jo vetëm në shkallë botërore, por edhe në jetën tonë personale.

Ndërsa ishim në përputhje me rregullat e reja dhe u tërhoqëm për sigurinë e shtëpive tona, kjo u dha sipërmarrësve një shans për t’u ulur me realitetin e tyre të zymtë të asaj që ata kishin krijuar deri në atë moment – çfarë po funksiononte, çfarë nuk funksiononte. Për disa, kjo ishte një mundësi e fuqishme për të hapur një trajektore krejtësisht të re në biznes.

1.Nivele më të mëdha të qartësisë dhe qëllimit

Ka njerëz që zgjedhin të reagojnë ndaj situatave përreth tyre. Ata që kërkojnë të vëzhgojnë, kuptojnë. Ata që zgjodhën të vëzhgonin dhe kuptonin në rrethanat e fundit, kanë zbuluar se kanë krijuar nivele më të larta qartësie, mençurie dhe qëllimi. Nuk është e pazakontë të shohësh pronarët e bizneseve këtë vit të ri-markojnë dhe ristrukturojnë bizneset e tyre ndërsa sistemet e tyre të besimit dhe vlerësimit kalojnë përmes një azhurnimi të plotë për t’u ripërshtatur me botën e re.

Po bëhet gjithnjë e më e qartë se çfarë nuk po funksionon më në botë. Është bërë e qartë se cilat industri duhet të riformatohen dhe rishkruhen në një mënyrë që do t’i shërbejë njerëzimit. Është bërë e qartë se si ne mund të bëjmë individualisht pjesën tonë për ta bërë botën dhe internetin një vend më njerëzor me ato që dimë. Aftësitë tona unike kanë spikatur më shumë se kurrë.

Kjo ndodh kur heqim veten nga e gjithë zhurma e jashtme që na kishte mërzitur dhe hutuar për kaq gjatë.

2.Të jesh i përqëndruar në të ardhmen duke pasur parasysh përparimet teknologjike

Tani është e rëndësishme për ne t’i kushtojmë vëmendje mënyrës se si mund të përshtatemi në përparimet e teknologjisë, në mënyrë që të mund të lulëzojmë, në vend që thjesht të mbijetojmë.

Ka disa gjëra në botë që ne mund t’u rezistojmë dhe të luftojmë me të gjithë vullnetin tonë, por teknologjia nuk është një prej tyre, veçanërisht duke marrë parasysh se sa i kemi ushqyer dhe përdorur këto përparime gjatë dekadës së fundit. Për sa kohë që kemi një kuptim të thellë se kush jemi në një nivel të qenies së brendshme, ne mund të integrojmë teknologjinë me biznesin dhe jetën tonë personale në një mënyrë që të mos rrezikojë mirëqenien tonë mendore dhe emocionale.

Sipas Forumit Ekonomik Botëror, tani jemi në revolucionin tonë të katërt industrial. Teknologji të tilla si inteligjenca artificiale, makinat elektrike dhe fusha e internetit po shkrihen me trupat fizikë dhe jetën e njerëzimit. Ne kemi parë që kjo të ndodhë gjatë dekadës së fundit, me sensorë të gjurmëve të gishtave, njohje të fytyrës dhe asistentë të aktivizuar me zë. Të gjitha këto janë të dhëna të përdorura për të sjellë fazën tjetër të avancimeve dhe përmirësimeve.

3.Pronarët e bizneseve po përdorin taktika të reja

Shumë pronarë të bizneseve tani po vendosin të ndërtojnë platformat e tyre për të mbajtur komunitetet e tyre dhe për qëllime arsimore. Me platformat e mesazheve me tekst në rritje, tani po shohim një rritje të mesazheve sociale dhe lidhje më të ngushta one to one dhe marrëdhëniet me klientët, sesa një lidhje one to one siç kemi parë me mediat sociale gjatë së kaluarës.

Duke qenë se pjesa më e rëndësishme në krijimin e suksesit në biznes është futja gjithnjë e më tej në zonën e gjenialitetit, kjo periudhë ka qenë një shans i madh për shumë sipërmarrës që të zgjojnë aftësitë dhe talentet e tyre, për të cilat nuk kishin qenë në dijeni më parë. Ajo që tani jemi dëshmitarë është që të gjitha pjesët e enigmës hyjnë në lojë, me sipërmarrës të ndryshëm që bëjnë pjesën e tyre individuale në krijimin e një bote më të qëndrueshme, më të shëndetshme dhe të fortë, në mënyra që janë të ndryshme nga njëra-tjetra, por së bashku në mënyrë kohezive si pjesë e pamjes më të madhe. /BM/

ENTERPRENEUR

Artikulli paraprakBota tashmë ka ndryshuar: Si të krijojmë një realitet të ri profesional dhe personal
Artikulli tjetërHomeoffice dëmton shumë sektorë