3 mënyra se si të jeni konkurrues në një klimë të pasigurt

Ka qenë një vit i vështirë për shumë industri, por kjo gjithashtu ka bërë që kompanitë të drejtohen, të bëhen më të zgjuara dhe të lejojnë shfaqjen e ideve inovative. Idetë e reja janë kudo, duke filluar nga strategjitë e nivelit të ndërmarrjes deri te rregullimet e thjeshta në mënyrën e blerjes së produkteve dhe shërbimeve.

Në çdo krizë, kompanitë që dalin në krye shikojnë peisazhin e ri, shohin se çfarë ka ndryshuar dhe rimendojnë ofertat e tyre për të përmbushur nevojat e momentit. Këtu janë tre shembuj sesi të fokusoheni, përshtateni dhe lulëzoni në në një klimë të pasigurt.

1.Përdorni teknikën e abonimit

Kur goditi pandemia, qëndrimi në shtëpi ndryshoi gjithçka, nga takimet e biznesit te klasat e shkollës fillore të hynin në internet praktikisht brenda natës. Kjo zhvendosje zbuloi shpejt jo vetëm “ngjyrën” e bashkëpunëtorëve tuaj, por edhe nivelin e digjitalizimit të vendit.

Krijimi i një aksesi më të shpejtë në teknologji është thelbësor për t’u siguruar konkurrueshmërinë. Në gusht, FIS lançoi ClearEdge, një pako teknologjish të integruar për funksionimin e një banke moderne shumë efikase -kjo përmes një modeli të përballueshëm të bazuar në abonim. Kombinimi i përpunimit të pagesave, inteligjencës së vendimeve dhe teknologjive lejon një ekip të vogël të ofrojë sikur të ishte një i madh dhe një model abonimi e vë atë brenda mundësive.

Bankingu nuk është industria e vetme ku modelet e abonimit kanë ndihmuar në kapërcimin e pengesave digjitale. Kur Adobe shndërroi kapësirën e saj kreative në Creative Cloud, planet më fleksibël të çmimeve i mundësuan kompanisë të përmbushë nevojat e saj.

Konsideroni nëse ka konsumatorë, vështirësitë e të cilëve mund t’i zgjidhni, por që nuk mund ta përballojnë produktin tuaj. Sigurimi i tij përmes pajtimit rrit bazën e klientëve tuaj.

 

3 mënyra se si të jeni konkurrues në një klimë të pasigurt

2.Ndihmoni konsumatorët të bëjnë kështjellën e tyre

Të gjithë po kalojmë shumë kohë në shtëpi këto ditë. Edhe ndërsa vendet e punës kanë rifilluar një rihapje të kujdesshme, shtëpitë vazhdojnë të kenë një rol të dyfishtë si hapësira për të jetuar dhe punuar. Kjo ka çuar në rritje të shitjeve në orenditë e shtëpive, shumica e tyre në internet. Business Insider raporton se Target trefishoi shitjet e saj në internet krahasuar me vitin e kaluar, me 30%.

Si mund të mbështeteni në këtë trend foleje? Qëndroni konkurrues duke kërcyer në hapësirën e konsumatorit.

Kur shitja me pakicë e tullave dhe llaçit u ndalua afër kësaj pranvere, ajo ndryshoi shumë sjellje të konsumatorëve. Më parë do të dukej absurde të blinit një dyshek në internet pa e provuar. Tani markat e dyshekëve Purple dhe Casper e kanë bërë zakon shitjen në shtëpi.

Arti është sektori më i fundit për të bërë ndërrimin. Nëse konsumatorët kanë nevojë për një sfond të mirë ose diçka për të varur në murin e zhveshur, ata nuk mund ta injorojnë më.

3.Largoni mërzinë e konsumatorëve

Nëse ka një gjë që kemi mësuar në lidhje me një pandemi globale, është se njerëzit duan të heqin mendjen nga ajo. Ofruesit e argëtimit u përpoqën të orientonin, duke transmetuar gjithçka online. Megjithatë, jo të gjitha kompanitë argëtuese panë rritje të shitjeve këtë vit. Zinxhirët e filmave po përballen me falimentimin dhe humbje për shfaqjet e filmave.

Një pikë vazhdimisht e ndritshme janë shitjet e video lojërat, të cilat panë një rritje vjetore me 37% në gusht. Kjo statistikë është veçanërisht interesante duke pasur parasysh se Xbox Series X, PlayStation 5 sapo dolën në treg.

Mësimet për sipërmarrësit e argëtimit janë të qarta. Nëse dëshironi të konkurroni në këtë mjedis, krijoni përmbajtje të mirë (diçka që Quibi nuk arriti ta bënte), bëjeni atë miqësore për celularët dhe përgatituni që audiencat ta konsumojnë sipas kushteve të tyre.

Për çdo kompani që u palos gjatë krizës, të tjerët (Procter & Gamble, Microsoft, Airbnb, et al.) rilindën. Nëse mund të identifikoni – dhe të përmbushni – nevoja të reja të konsumatorit tani, kompania juaj mund të përjetojë një rilindje konkurruese.  /BM/

ENTREPRENEUR

Artikulli paraprakKubi i Rubikut dhe 7 mënyrat sesi të mësosh përmes tij rreth lidershipit
Artikulli tjetërFaktorët psikologjikë që i shtyjnë konsumatorët të blejnë