23 thënie të Martin Luther King që inspirojnë sipërmarrësit

Martin Luther King është i njohur për kërkimin e tij për drejtësi dhe barazi racore. Sidoqoftë, ai ishte gjithashtu i shqetësuar për natyrën e udhëheqjes, mënyrën e drejtimit drejt ndryshimit dhe gjetjen e qëllimit në jetë dhe të gjitha subjektet që janë thelbësore për ndërmarrjen e suksesshme.

 

“Një komb ose civilizim që vazhdon të prodhojë njerëz me mendje të butë blen vdekjen e tij shpirtërore në planin e kësteve.”

“E gjithë puna që lartëson njerëzimin ka dinjitet dhe rëndësi dhe duhet të ndërmerret me përsosmëri të përpiktë.”

“I gjithë progresi është i pasigurt dhe zgjidhja e një problemi na sjell ballë për ballë me një problem tjetër.”

“Një individ nuk ka filluar të jetojë derisa të mund të ngrihet mbi kufijtë e ngushtë të shqetësimit të tij individualist për të gjithë njerëzimin.”

“Kapitalizmi nuk lejon një rrjedhë të barabartë të burimeve ekonomike. Me këtë sistem, disa të vegjël të privilegjuar janë të pasur përtej ndërgjegjes, dhe pothuajse të gjithë të tjerët janë të dënuar të jenë të varfër në një nivel. Kjo është mënyra se si funksionon sistemi. Dhe pasi ne e dimë se sistemi nuk do të ndryshojë rregullat, ne do të duhet të ndryshojmë sistemin “.

“Ndryshimi nuk rrotullohet mbi rrotat e pashmangshme, por vjen përmes luftës së vazhdueshme.”

“Frika shtron pyetjen, a është e sigurt? Përshtatshmëria shtron pyetjen, a është politikë? Pa didturia shtron pyetjen, a është e njohur? Por ndërgjegjja shtron pyetjen, a është e drejtë? Dhe vjen një kohë kur njeriu duhet të marrë një pozicion që nuk është as i arsyeshëm, as politik, as popullor, por duhet ta marrësh sepse është e drejtë “.

23 thënie të Martin Luther King që inspiruar sipërmarrësit

“Çdo njeri duhet të vendosë nëse do të ecë në dritën e altruizmit krijues apo në errësirën e egoizmit shkatërrues.”

“Historia do të duhet të regjistrojë se tragjedia më e madhe e kësaj periudhe të tranzicionit shoqëror nuk ishte zhurma e ashpër e njerëzve të këqij, por heshtja e tmerrshme e njerëzve të mirë.”

“Nëse një njeri nuk ka zbuluar diçka për të cilën do të vdesë, ai nuk është i aftë të jetojë”.

“Pyetja më këmbëngulëse dhe urgjente e jetës është,” Çfarë po bën për të tjerët? “

“Asgjë në të gjithë botën nuk është më e rrezikshme sesa injoranca e sinqertë dhe marrëzia e ndërgjegjshme.”

“Asgjë nuk i lëndon disa njerëz më shumë sesa të mendojnë.”

“Prona ka për qëllim t’i shërbejë jetës, dhe pa marrë parasysh sa e rrethojmë me të drejta dhe respekt, ajo nuk ka asnjë qenie personale. Është pjesë e tokës që ecën njeriu. Nuk është njeri”.

“Rrallë gjejmë burra që me dëshirë përfshihen në mendime të forta. Ekziston një kërkim pothuajse universal për përgjigje të lehta dhe zgjidhje gjysmë të pjekura”.

“Arti i pranimit është arti për të bërë dikë që sapo të ka bërë një favor të vogël që të mund të të ketë bërë një më të madh.”

“Funksioni i arsimit është të mësojë dikë të mendojë intensivisht dhe të mendojë në mënyrë kritike. Inteligjenca plus karakteri – ky është qëllimi i edukimit të vërtetë.”

“Cilësia, jo jetëgjatësia, e jetës së dikujt është ajo që është e rëndësishme.”

“Masa përfundimtare e një njeriu nuk është aty ku ai qëndron në momentin e rehatisë dhe komoditetit, por aty ku ai qëndron në kohë sfidash dhe polemikash”.

“Nuk ka asgjë më tragjike sesa të gjesh një individ të zhytur në gjatësinë e jetës, pa gjerësi”.

“Ne duhet të pranojmë zhgënjimin e fundëm, por kurrë mos ta humbasim shpresën e pafund”.

“Çfarëdo që prek një drejtpërdrejt, prek të gjithë indirekt. Unë kurrë nuk mund të jem ajo që duhet të jem derisa të jeni ju ajo që duhet të jeni. Kjo është struktura e ndërlidhur e realitetit”.

“Cilado qoftë puna e jetës suaj, bëjeni mirë. Një burrë duhet ta bëjë punën e tij aq mirë sa të gjallët, të vdekurit dhe çifti nuk mund ta bëjnë më mirë.” /BM/

INC

Artikulli paraprak5 këshilla për ndërmarrësit që janë prindër
Artikulli tjetërKubi i Rubikut dhe 7 mënyrat sesi të mësosh përmes tij rreth lidershipit